Haberler

Rekor Denemesi İçin KKTC'ye Gelen 'Akvaryum Adam', Bayramı Su Altında Karşıladı

"Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan" unvanını alan ve yeni rekor denemesi için KKTC’de denize giren Türkiye’nin “Akvaryum adam” lakaplı Guinness rekortmeni Cem Karabay, bayramı su altında karşıladı.

"Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan" unvanını alan ve yeni rekor denemesi için KKTC'de denize giren Türkiye'nin "Akvaryum adam" lakaplı Guinness rekortmeni Cem Karabay, bayramı su altında karşıladı.

Yeni rekor denemesi için KKTC'ye gelerek denize giren ve 'Akvaryum adam' lakabı ile tanınan Guinness rekortmeni Cem Karabay, bayramı su altında kutladı. Karabay, sabah 08.50 sıralarında kendisine eşlik eden dalgıçlarla Türk ordusunun 20 Temmuz 1974'te adaya ilk adımı attığı Girne Yavuz Çıkarma Plajı'ndan denize girdi. 3 gün boyunca denizin 6 metre altında yaşayacak olan Karabay, rekor denemesi için platforma bir elinde Türk bayrağı, diğer elinde KKTC bayrağıyla geldi. Suyun altında kameralara yaşayacağı yeri gösteren Karabay, bayramı da su içinde kutladı. Cem Karabay'ın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda saat 08.50'de sudan çıkması bekleniyor.

Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Karabay 3 günü su altında geçirmeyi başarırsa, "En uzun süre denizde yaşam dünya rekorunu" Mısırlı dalgıç Walaa Hafez'den alarak yeni Guinness rekorunun sahibi olacak. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Türkiye Girne Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title