Haberler

Erbaa'da Reklam Panosu Kavgası: 2 Yaralı

Güncelleme:

Tokat'ın Erbaa ilçesinde kaldırılmak istenen reklam panoları nedeniyle belediye zabıta ekipleri ile MHP Ülkü Ocakları üyeleri arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Erbaa Belediyesi ekipleri sözleşmesi bir süre önce feshedildiği ileri sürülen MHP İlçe Başkanı Namık Ateşli'ye ait reklam billboardlarını kaldırmak istedi. Reklam billboardlarında yer alan 'Kurban derileriniz Erbaa Ülkü Ocağına' yazılı reklamın indirilmek istemesi üzerine MHP’li ve Ülkü Ocakları üyeleri olay yerine geldi. Yaşanan gerginliğin büyümesi üzerine çıkan kavgada Zabıta Müdürü Namık Ateşli'nin burnu kırılırken, belediyede görevli şoför Cafer Özübek de bacağından bıçakla yaralandı. Olay yerine gelen polis geniş güvenlik önlemi alırken, AK Parti’liler belediye binası önünde toplandı. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, partililere sakin olmaları çağrısında bulunarak, "Belediyemiz ile arkadaşlarımız sahipsiz değildir. Devletimiz, hükümetimiz gerekli tedbirleri almaktadır. Ben tekrar buraya gelerek bize vermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyorum" dedi.

Basın mensuplarına makamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, “MHP ilçe başkanının ticari faaliyetlerindeki maddi sıkıntıları sonucunda Erbaa Belediyesi’nden şirket adına almış olduğu açık hava reklamından dolayı belediyeye olan borcu ödememesi, bunu defalarca bildirmemize rağmen bizimle irtibat kurmaması ve devamında yasal mevzuat çerçevesinde fesih işlemenin gerçekleşmesi üzerine bu açık hava reklamları bize geçmektedir. 6. aydan itibaren devamlı olarak firmalardan kanun dışı, hakkı olmadığı halde reklam almaya ve bunlardan ticari kazanç sağlamaya devam ettiler. Kendilerini defalarca uyardığımız halde, kendilerine farklı çözüm yolları sunduğumuz halde bunu reddettiler. Her zaman buraya geldikleri zaman da bize aba altından sopa göstermeye çalıştılarsa da bizim cevaplarımız karşısında tabi sessiz kaldılar. Buraya geldiler, bizi tehdit etmeye çalıştılar ama biz bunlara boyun eğmedik" diye konuştu. 

Başkan Yıldırım, zabıta müdürüne billboardların kaldırılması talimatı verdiğini ifade ederek, “Ben göremedim, 3 tane megabaytta Ülkü Ocakları’nın kurban toplama reklamları varmış. Kendi ticari faaliyetlerinden kaynaklanan bu gerginliği sanki Erbaa Belediyesi Ülkü Ocakları’nın kurban toplama kampanyasına karşıymış gibi algılattırarak bir perde oluşturmaya ve bize karşı cephe oluşturmaya çalışıyor. MHP'li kardeşlerimizle aramıza bir problem sokmaya çalışıyor. Kendisi şunu ifade edemiyor; 'Bu bir ticari olaydır, ben borcumu ödemedim. Bu iptal oldu' diyemedim. Kamuoyunu ve kendi parti tabanını yanıltmakla beraber maalesef yıllarca beraber yürümüş olduğu arkadaşlarını 'ülkü Ocakları’na saldırı varmış' gibi buraya çağırdılar ve nihayetinde zabıta müdürümüzün burnu kırıldı ve bir belediye çalışanımız bacağından bıçaklandı. Biz zorbalıkla mücadele etmeye devam edeceğiz, bunu canımız pahasına. Ben kendi arkadaşlarıma da MHP'li arkadaşlara da sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin” şeklinde konuştu. 

Yaşanan olayın ardından MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol ile Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, Erbaa ilçesine gelerek partililerden bilgi aldı. MHP Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, reklam billboardları konusundaki yasal sürecin devam ettiğini, mahkemece henüz kesinleşen bir kararın söz konusu olmadığını söyledi. Yaşanan olayların 'Kurban derileriniz Erbaa Ülkü Ocağı’na şeklinde asılan afişlerden kaynaklandığını öne süren Çalışkan, reklamları indirtmeyeceklerini kaydetti.

Kavgayla ilgili henüz gözaltı olmazken, polisin bazı kişilerin ifadesine başvurduğu öğrenildi. 

NURHAN İÇMEZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yıldırım Onur Çalışkan Tokat Erbaa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title