Haberler

Rekabet Kurumunun 17. kuruluş yıl dönümü -

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomide fırsat eşitliliğinin son derece önemli olduğunu belirterek "Keyfiliğin değil, kuralların hakim olduğu bir ekonomi bizim için çok önemli. Uluslararası yatırımların Türkiye'ye daha çok gelmesini istiyorsak bunlara dikkat etmemiz lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomide fırsat eşitliliğinin son derece önemli olduğunu belirterek "Keyfiliğin değil, kuralların hakim olduğu bir ekonomi bizim için çok önemli. Uluslararası yatırımların Türkiye'ye daha çok gelmesini istiyorsak bunlara dikkat etmemiz lazım" dedi.

Babacan, Rekabet Kurumunun 17. yıl dönümü dolayısıyla Bilkent Otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son 10 yılda büyük gelişim gösterdiğini, bu gelişmenin devam ettirilebilmesi için bazı alanların üzerinde büyük bir hassasiyetle durulması gerektiğini vurguladı.

Sağlam bir ekonomi için kurallara dayanan piyasa ekonomisinin oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Babacan, "Piyasa ekonomisini savunduk ama bunun aynı zamanda da kurallı bir piyasa ekonomisi olması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Rekabet ortamının sağlıklı bir ekonomi için iyi işlemesi gerektiğini söyleyen Babacan, "İyi temellere dayandırılan bir rekabet ortamı ülkemiz için son derece önemli. Rekabetin iyi çalışması demek, bir ülkede verimlilik demek. Rekabetin olmadığı yerde rehavet, verimsizlik oluyor" ifadesini kullandı.

Toplumda rekabet kavramının öneminin daha iyi anlaşılmaya başladığını anlatan Babacan, bu çerçevede Rekabet Kurumunun yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu kaydetti.

Ekonomide fırsat eşitliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Babacan, "Keyfiliğin değil, kuralların hakim olduğu bir ekonomi bizim için çok önemli. Uluslararası yatırımların Türkiye'ye daha çok gelmesini istiyorsak bunlara dikkat etmemiz lazım. Aksi halde dürüstün cezalandırıldığı, farklı ilişkilerle paranın kazanıldığı bir ülke olursak bu Türkiye için de halkımız için de en büyük haksızlık olur" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de Rekabet Kurumunun mal ve hizmet piyasalarının sağlıklı işlemesi konusunda önemli görevler yüklendiğini ifade etti.

KOBİ'lerin ekonomi için büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Metin, bu kapsamda Rekabet Kurumu tarafından hazırlanan 2014 Rekabet Raporu'nda da KOBİ konusunun geniş bir şekilde ele alındığını bildirdi.

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı da faaliyetleri hakkında bilgi vererek toplumda rekabet bilincinin yerleşmesi için gayret gösterdiklerini anlattı.

Törene Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mukim Öztekin, Sermaye Piyasası Başkanı Vahdettin Ertaş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title