Haberler

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Soma B Termik Santrali ile kullandığı taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle bir bütün olarak özelleştirilmesi kapsamında, bahse konu varlıkların Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ veya Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devri işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Soma B Termik Santrali ile kullandığı taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle bir bütün olarak özelleştirilmesi kapsamında, bahse konu varlıkların Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ veya Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devri işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Merter Turkey BV'nin tam kontrolünün, The Blackstone Group LP'nin iştiraklerinden MRT Investment Holding 6 BV tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Halla Visteon Climate Control Corporation'ın tam kontrolünün Hahn&Co. Auto Holdings Co. Ltd. tarafından devralınması işlemine de izin veren Kurul, Doğuş Holding AŞ ile Zhenfa Limited arasında Doğuş Zhenfa Kozmetik Tic. AŞ unvanlı şirket kurulması işleminin kapsamda olmadığına karar verdi.

Kurul kararıyla, dolaylı sahibi Acorn Holdings BV olan DE Master Blenders 1753 BV'nin işleri ile Mondelez International Inc'in kahve işlerinin birleştirilmesi suretiyle ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.

Soma B Termik Santrali ve Soma B Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle bir bütün olarak özelleştirilmesi kapsamında, bahse konu varlıkların Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ veya Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devri işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığı da kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Blackstone Group Soma Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title