Haberler

Rekabet Kurulu Kararları

Bankalararası Kart Merkezi AŞ tarafından toplanan "şüpheli işlem yapan işyeri verilerinin" BKM Güvenlik Portalı üzerinden tüm üyeler ile paylaşılması işlemine menfi tespit belgesi verildi Ethem Sancak’ın hisselerinin tümünü elinde bulundurduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ’nin, Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi’nin iştirakiyle şirketin tek kontrolden ortak kontrole geçmesi işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Bankalararası Kart Merkezi AŞ tarafından toplanan "şüpheli işlem yapan işyeri verilerinin" BKM Güvenlik Portalı üzerinden tüm üyeler ile paylaşılması işlemine menfi tespit belgesi verildi.

Rekabet Kurulunun çeşitli başvurulara ilişkin kararları, Rekabet Kurumunun internet sitesinden açıklandı.

Buna göre, Bankalararası Kart Merkezi AŞ (BKM) tarafından toplanan "şüpheli işlem yapan işyeri verilerinin" BKM Güvenlik Portalı üzerinden tüm üyeler ile paylaşılması işlemine menfi tespit belgesi verildi. BKM tarafından üyelerden toplanan ve BKM online üzerinden üyeler ile paylaşılan sektör raporlarına ait verilerden, üye işyerleri ile ilgili "miktar/adet/tutar ve ciro" bazlı her türlü verinin ait olduğu dönemden en az bir çeyrek dönem (3 ay) sonrasında üyeler ile paylaşılması ve bu duruma BKM Aylık İstatistikler Yönetmeliği'nde yer verilmesi koşuluyla bireysel muafiyet tanındı.

Ethem Sancak'ın hisselerinin yüzde 100'ünü elinde bulundurduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ'nin sermaye miktarının dış kaynaklar vasıtasıyla artırımı ile çıkarılacak olan yeni hisselere Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi'nin iştirak etmesi sonucunda şirketin tek kontrolden ortak kontrole geçmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Atagür Enerji Üretim İnşaat ve Ticaret AŞ'nin yüzde 85 hissesinin Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Reed CEE GmbH tarafından yüzde 50 hissesinin devralınması ile Tüyap Endüstri Fuarcılık AŞ'nin Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Reed CEE GmbH ortak girişimine dönüştürülmesi işlemine izin verildi.

Nidera Capital BV'nin kontrolünün Cofco Corporation tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Anayurt Kömür Madencilik San. ve Tic. AŞ'nin yüzde 33,3 hissesinin Mahmut Can Çalık tarafından ve Başkent Gölbaşı Maden Enerji Kömür Elektrik Üretim ve San. Tic. Ltd. Şti'nin tüm hisselerinin Anayurt Kömür Madencilik San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Mauser Holding GmbH'nin tam kontrolünün CD&R Fund IX tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Vinnolit Holdings GmbH'nin tedavüldeki hisselerinin ve opsiyon haklarının tamamının Westlake Chemical Corporation tarafından devralınması işlemine izin verildi.

GEA Group AG'ye ait HX Holding GmbH ve GEA Air Treatment GmbH işletmelerinin tek kontrolünün Triton Group'a ait Triton Fund IV tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Hidroelektrik santral özelleştirmeleri

Dere ve İvriz hidroelektrik santrallerinin, "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında teklif sahipleri olan Ülke Yatırım Araştırma Geliştirme Madencilik İnş. ve Elk. Üretim AŞ veya Erova Tarım Hayvancılık Enerji San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Kayaköy Hidroelektrik Santralinin, "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, teklif sahiplerinden Veysi Madencilik İnşaat Nakliyat Petrol Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. veya Abdülmecit Modoğlu İnşaat Sanayi ve Petrol Ürünleri Ltd. Şti. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Esendal ve Işıklar hidroelektrik santrallerinin, "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, teklif sahiplerinden Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, Demars İnşaat Turizm Ticaret Ltd. Şti.Ltd. Şti veya Timerk Enerji İletim Üretim Dağıtım Elektrik Makine ve Tesisat Malzemeleri Ticaret ve Pazarlama Ltd. Ştd. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ethem Sancak Katar Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title