Haberler

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Geforno Holding BV ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin ortak girişim şirketi kurmasına izin verdi.

Rekabet Kurulu, Geforno Holding BV ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin ortak girişim şirketi kurmasına izin verdi. Ortak girişimin Özmutlu Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ'yi devralmasının ise izne tabi olmadığını kararlaştırdı.

Kurul kararlarına göre, Düzce Güven Seyahat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Metro Turizm Seyahat Org. ve Ticaret AŞ, Kayapalı Nilüfer Turizm Sey. ve Otob. İşl. Tic. Ltd. Şti, S.S. 37 Nolu Sakarya Vib Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Bolu-Ankara hattında otobüs bilet fiyatlarını 25 lirada sabitledikleri iddiasının reddine ve soruşturma açılmamasına karar verildi.

Geforno Holding BV ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından ortak girişim şirketi kurulması ve bu ortak girişimin Özmutlu Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ'nin tüm hisselerini devralması işlemlerine izin verilmesi talebi de karara bağlandı. Geforno Holding BV ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından ortak girişim şirketi kurulmasına izin verildi. Bu ortak girişimin Özmutlu Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ'nin tüm hisselerini devralmasının ise izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Industries SpA ve Gökse Tekstil Ltd. Şti. arasında imzalanmış olan "Niyet Mektubu" kapsamında bir ortak girişim şirketi kurulmasına izin verildi.

Tekirdağ'da faaliyet gösteren Kale Seyahat Oto. İşlt. Ltd. Şti. ile Lüks Yonca Uluslararası Turizm Seyahat ve İnşaat Ticaret Ltd. Şti'nin anlaşarak İstanbul-Çerkezköy hattında sıra sistemiyle seferleri paylaştıkları ve fiyat birlikteliği yaptıkları iddiasıyla ilgili soruşturma açılmamasına karar verildi.

A.T.T Medikal Estetik ve Kozmetik Ltd. Şti'nin fahiş fiyatla mal ve hizmet temin ederek hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla ilgili soruşturma açılmaması kararlaştırıldı.

Erol Market Ticaret ve Pazarlama'nın maliyetin altında satış yaptığı iddiasına yönelik soruşturma açılmamasına karar verildi.

Uzel Holding AŞ'ye ait yüzde 83,19 oranında Uzel Makine San. AŞ hisselerinin Uzel Agri NV tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak Rekabet Kurumu'na yapılan 20 Nisan 2007 tarihli ve 2824 sayılı bildirim kapsamında Rekabet Kurumu'na yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmiş olduğu ve dosya konusu eylemin yasaklanan davranışa uygunluk gösterdiği anlaşılmış olmakla birlikte, 3 yıllık zaman aşımı süresinin yanlış ve yanıltıcı bilgi verme eylemi bakımından dolması nedeniyle idari para cezası uygulanamayacağına karar verildi. Başvuru sahiplerinin Rekabet Kurulu'nun 20 Haziran 2007 tarih ve 07-53/593-199 sayılı kararının geri alınması ve hiç alınmamış sayılması yönündeki talebinin reddi kararlaştırıldı.

Uzel Makina San. AŞ hisselerinin SS Distribution Pte. LTD'ye devrine izin verilmesi talebiyle Rekabet Kurumu'na yapılan başvuruda Rekabet Kurumuna yanlış/yanıltıcı bilgi verildiğine dair herhangi bir tespit bulunmadığına karar verildi.

Uzel Makina San. AŞ hisselerinin yüzde 64'ünün Uzel Agri NV tarafından Rekabet Kurulu'nun izni olmaksızın SS Distribution Pte. LTD'ye devredilmesinde söz konusu işleme ilişkin bildirim yükümlülüğünün hukuki temelini oluşturan tebliğin yürürlükten kaldırılmış olması ve halihazırda yürürlükte bulunan söz konusu tebliğ uyarınca ilgili işlemin Rekabet Kurulu'ndan izin alınması gereken işlemlerden sayılmaması nedeniyle, SS Distribution Pte. LTD'ye idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kararlaştırıldı.

Uzel Makine San. AŞ hisselerinin yüzde 64'ünün Uzel Agri NV tarafından SS Distribution Pte. LTD'ye devrine ilişkin olarak, taraflar arasında imzalanan satın alma anlaşmasının, tarafların imzaladıkları yeni bir anlaşma ile iptal edilmiş olması nedeniyle, söz konusu işleme ilişkin olarak herhangi bir karar tesis edilmesine yer olmadığına karar verildi.

Muhabir: Göksel Yıldırım

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Nilüfer Turizm Sakarya Düzce Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title