Haberler

Rekabet Kurulu: Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nin Yüzde 49'unun Devralınması İşlemine İzin

Rekabet Kurulu, Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi'nin yüzde 49 oranında hissesinin SDA International S.a.r.l.tarafından devralınması, Panasonic Corporation tarafından Viko Elektrik ve Elektronik'in yüzde 90 oranında hissesinin gerçek kişi...

Rekabet Kurulu, Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi'nin yüzde 49 oranında hissesinin SDA International S.a.r.l. tarafından devralınması, Panasonic Corporation tarafından Viko Elektrik ve Elektronik'in yüzde 90 oranında hissesinin gerçek kişi hissedarlardan devralınması, Investcorp Bank B.S.C. tarafından Gulf Delicatessen Investors S.a.r.l. vasıtası ile Namet Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ortak kontrolünün devralınması işlemlerine izin verdi.

Rekabet Kurulu'nun 5 Aralık 2013 tarihli kurul kararları yayımlandı. Buna göre Rekabet Kurulu, Migros Ticaret ile Detay Elektronik ve Güvenlik Teknolojileri Reklam Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında 1 Ağustos 2013 tarihinde imzalanan sözleşmenin, 2002/2 sayılı Tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi. Finmeccanica S.p.A. ve First Reserve Power Limited'in elinde bulunan Ansaldo Energia S.p.A çoğunluk hisselerinin Fondo Strategico Italiano S.p.A. tarafından devralınması işlemini uygun bulan Kurul, Trenkwalder Ebru Medikal'in yüzde 5 oranında hissesinin Trenkwalder Grup Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesini karara bağladı.

Kurul, Flo Mağazacılık Hizmetleri ve Pazarlama A.Ş., Polaris Pazarlama ve Mümessillik A.Ş. ile Uğur İç ve Dış Ticaret A.Ş. hisselerinin yüzde 27'sinin Mater Footware B.V., yüzde 11.5'inin BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. ve yüzde 11.5'inin Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Kurulun izin verdiği diğer işlemler şöyle:

"Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.'nin yüzde 49 oranında hissesinin SDA International S.a.r.l. tarafından devralınması işlemi, Panasonic Corporation tarafından Viko Elektrik ve Elektronik End. San. ve Tic. A.Ş.'nin yüzde 90 oranında hissesinin gerçek kişi hissedarlardan devralınması işlemi ile Ajinotomo Co. Inc. tarafından yüzde 50 oranında hissesinin devralınması işlemi, Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin ortak girişime dönüştürülmesi işlemi, Investcorp Bank B.S.C. tarafından Gulf Delicatessen Investors S.a.r.l. vasıtası ile Namet Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ortak kontrolünün devralınması işlemi."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Panasonic Namet Viko Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title