Haberler

Rejim Yanlısı Gruplar 800 Kişiyi Rehin Aldı

Güncelleme:

Rejim yanlısı Şii gruplar, Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldı.

Suriye'nin Halep kentinde rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgede sıkışan sivil ve muhaliflerin tahliyesine yönelik operasyonun askıya alındığı bildirildi. Uluslararası haber ajansları, alınan kararı, son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Anadolu Ajansı'nın haberinde, rejime bağlı grupların, Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldığı iddia edildi.

DÖRT PATLAMA SESİ

AFP ve Reuters haber ajansları, dünden beri devam eden tahliye işlemlerinin az önce durdurulduğunu bildirdi. Reuters, Doğu Halep'te tahliyede kullanılan otobüslerin bulunduğu bölgede en az dört patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Şİİ MİLİSLER ATEŞ AÇTI

Reuters'ın haberine göre, bir muhalif yetkili, İran destekli Şii milislerin, Halep'ten ayrılan otobüslere ateş açtığını söyledi.

Anadolu Ajansı haberinde, "Rejim yanlısı terörist gruplar, Halep'teki tahliye konvoyuna ateş açtı. Yol üzerinde toplanan rejim yanlısı bir kalabalık da araçların geçişine engel oluyor" denildi.

AA: 800 KİŞİ REHİN ALINDI

AA'nın haberinde ayrıca, "rejim yanlısı terörist grupların", Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldığı iddia edildi.

Reuters, yolu kapatan rejim yanlılarının, İdlib kentinde muhaliflerin kuşatması altında olan iki Şii köyü Keferya ve Foa'nın tahliyesini istediğini bildirdi.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, tahliye operasyonunun, muhaliflerin anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındığını öne sürdü. Suriye devlet televizyonu, muhaliflerin tahliye sırasında ellerindeki "rehineleri" ve ağır silahları da yanlarına almaya çalışarak, anlaşmayı bozduğunu iddia etti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: SEBEP BELİRTİLMEDEN ASKIYA ALDILAR

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Suriye'nin kuşatma altındaki Halep kentinden sivillerin tahliye edilmesinin rejim güçlerince "sebep belirtilmeden" askıya alındığını ve yardım görevlilerinin bölgeden ayrılmasının istendiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telefonla bağlanan Dünya Sağlık Örgütü Suriye Temsilcisi Elizabeth Hoff, Halep'teki tahliyelerin rejim tarafından sebep belirtilmeden askıya alındığını söyledi.

Halep'in doğusunda hala kaç kişi bulunduğunu bilmediklerini belirten Hoff, "Tahliyeler askıya alındı. Nedenini bilmiyoruz. Bize nedeni hakkında açıklama yapılmadı. Hala birçok kişi tahliye edilmeyi bekliyor." diye konuştu.

REJİM İKİ BÖLGEDE SALDIRILARA BAŞLADI

Rejim güçlerinin, Kızılay unsurlarını El Sukari bölgesinden çıkardığını ve El Sendiana bölgesinde saldırılarına başladığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title