Haberler

Reis Bey" Oyunu Şehir Tiyatroları'nda İzleyiciyle Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek'in 1960'da yazdığı "Reis Bey" adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturdu.

Şehir Tiyatrolarının yeni oyunlarından "Reis Bey"in ilk gösterimi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde gerçekleşti.

Yönetmen Şükrü Türen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Üstadın kaleminden çıkan bu eser çok farklı göndermeleri olan derinlikli bir eser. Uzun diyalogları olan 3 perdeden ulaşan bir oyun oldu. Hiçbir sadeleştirmeye gitmeden oyunu olduğu gibi sahneye koyduk. Çalışırken çok keyif aldık." dedi.

Tiyatronun, sadece hoşça vakit geçirmek için bir yer olmadığını söyleyen Türen, Reis Bey'in iç hesaplaşmalarına insanların şahitlik etmesini ve hayat içerisindeki dönüşümünü görmelerini istediğini ifade etti.

Oyunda, Berrin Koper, Caner Bilginer, Ceysu Aygen, Çağatay Palabıyık, Doğan Altınel, Fatma İnan, Gökhan Eğilmezbaş, Hakan Yavaş, Hasip Tuz, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, İskender Bağcılar, Lale Kabul, Mazlum Kiper, Mehmet Bulduk, Melisa Demirhan, Murat Derya Kılıç, Okan Karaca, Özgür Dereli, Rıdvan Çelebi, Selçuk Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı ve Tanju Girişken, Yeliz Şatıroğlu, Ozan Akif Serman ve Sefa Turan rol alıyor.

"Reis Bey" oyunu

Sahne tasarımı Emrah Kürekçi, müziği Mercan Dede imzası taşıyan oyunun konusu özetle şöyle:

"Yasalara bağlılığı kadar, kararlarında da acımasız, keskin ve 'Gözyaşı suçun rengini soldurmaz' diyen bir yargıcın, genç bir adam için verdiği idam kararının uygulaması sonrası, kararının yanlış olduğunu öğrenmesi, onun yaşama ve toplumsal değerlere bakışını değiştirir. Görevinden istifa eden yargıç, kendini yeni bir yaklaşımın ve yaşamın içine bırakır. Artık herkes için acımayı, merhameti, iyiliği ve bağışlayıcı olmayı önerirken acımasız, değer tanımaz, merhamet yoksunu bir yaşantının içinde kendini en ağır eleştirilerin hedefine yerleştirir."

Oyun; yarın ile 3, 4, 8, 9, 10 ve 11 Mart'ta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, 29, 31 Mart ve 1 Nisan'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Reis Bey Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title