Haberler

Reina Katliamcısının Kod Adı: Horasani

Güncelleme:

Yılbaşı gecesi katliam yapan DEAŞ'lı terörist o gece toplam 8 taksi değiştirdi. Kameralara son olarak Zincirlikuyu'da yakalanan teröristin örgütteki kod adı ise 'Horasani'.

Yılbaşı gecesini kana bulayan DEAŞ'lı teröristin saldırı öncesi ve sonrasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.Gece kulübünde 39 kişiyi katleden teröristin, saldırı gecesi toplam 8 taksi değiştirdiği, kameralara en son Zincirlikuyu'da yakalandığı öğrenildi. Teröristin DEAŞ'ta 'Ebu Müslim Horasani' kod ismini kullandığı da iddialar arasında.

8 TAKSİ DEĞİŞTİRMİŞ

Terörist, 1 Ocak kanlı katliamından sonra montunu değiştirerek Reina'dan yaralı numarası yaparak kaçtı. Reina'dan çıktıktan sonra kısa bir süre yürüyen saldırgan, sonra da değişik taksilere bindi. Caninin olay yerine gelişi ve kaçışı sırasında toplam 8 taksi kullandığı tespit edildi. 8 taksinin de plakaları belirlendi, şoförlerin ifadeleri alındı.

4 POLİSTEN 3'Ü ORADA YOKTU

Gece kulübüne gelmek için taksiye sırtında biri büyük biri küçük iki çantayla binen terörist, Ortaköy'e ulaştığında sırt çantasındaki otomatik silahı ve şarjörleri çıkardı. Saat 01.18'de ateş açarak Reina'ya girdi. Kapıda o gece görev yapan 4 polisten 3'ünün, saldırı esnasında tesadüfen orada olmadığı belirlendi. Olaydan 15 gün önce eşiyle birlikte İstanbul'a gelen teröristin saldırıdan 3 gün önce eşini Konya'ya gönderdiği tespit edildi. Saldırganın İstanbul'a gelirken Konya dışındaki bir Orta Anadolu şehrinde bulunan bir otogardan bilet aldığı da gelen bilgiler arasında.


ÇİFT ÇANTALI KATİL

Teröristin Zeytinburnu'nda kaldığı 58. Bulvar Caddesi 63/5 sokaktaki evden çıkarken ve taksiye binmek üzere yürüdüğü anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Yüzünü gizlemek için şapka ve kapşonlu bir giysi tercih eden teröristin, omzundaki büyük çantayı taşımakta zorluk çektiği de kameralara yansıdı. Sırtında küçük bir çanta daha bulunan terörist, görüntülere göre saat 23.49'da evinden çıktı. İsa Yusuf Alptekin Sokağı'na geldi, burada biraz bekledi, evinin sokağına geri döndü. 15 saniye sonra yoldan geçen bir taksiyi durdurdu, taksinin şoförü ile 6 saniye konuştu. Taksiye binmedi. 23.50'de yönünü 58. Bulvar Caddesi'ne çeviren terörist, cadde üzerinde yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra saat 23.58'de taksiye bindi.

PAKET BAGAJDA KALDI

Orta Asya ülkelerinden birinin vatandaşı olan terörist, saldırıdan sonra kat kat giyindiği kıyafetlerden biri olan montunu olay yerinde bırakıp kaçtı. Saldırgan, Ortaköy'e gelirken bindiği taksinin bagajına koyduğu çantayı da almadı. Çantanın içinden teröriste ait cep telefonu çıktığı iddia edildi. (Kaynak: Yenişafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zincirlikuyu İstanbul Yılbaşı Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title