Haberler

Reina'da 39 Kişiyi Katleden Terörist Yatağın Altında Yakalandı

Güncelleme:

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Abdulkadir Masharipov, Esenyurt'ta oğluyla birlikte Kırgız arkadaşının evinde yakalandı. Operasyonda evde bulunan 4 kişi de gözaltına alındı.

İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi saldırı düzenleyen Ebu Muhammed kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov, saldırıdan 17 gün sonra İstanbul Esenyurt'ta sağ olarak yakalandı. Teröristin baskın anında yatağın yanına saklanmaya çalıştığı, içeride kısa süreli bir arbede yaşandığı öğrenildi. İstanbul Emniyeti teröristi yakalamak için bin kişilik özel ekiple iz sürdü. Reina saldırganı yakalandığında yanında 4 yaşındaki oğlu, Kırgız arkadaşı ve 3 kadın vardı.

KIRGIZ ARKADAŞININ EVİNDE OĞLUYLA YAKALANDI

Esenyurt'ta saldırganın bulunduğu bir siteye operasyon düzenleyen özel harekat polisleri, teröristi Kırgız arkadaşının evinde 4 yaşındaki oğluyla birlikte yakaladı.


GÖTÜRÜLDÜĞÜ HASTANEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Terörist sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Hastanede geniş güvenlik önlemi alındı. Terörist Masharipov'un sağlık kontrolünden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TERÖRİSTLE BİRLİKTE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Terörist Abdulkadir Masharipov''un eve 3 gün önce gittiği belirlendi. Masharipov'a yardım ve yataklık eden ve evde bulunan 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı.


OĞLU İLE KAÇMIŞTI

Terörist Abdulkadir Masharipov'un eşi Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla geçtiğimiz hafta yakalanmıştı. Masharipov'un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyla ilişkili oldukları iddiasıyla 35 kişiyi gözaltına almıştı.


VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü'nün sabah 10.30'da açıklama yapacağı öğrenildi.

1000 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Yılbaşı gecesi 39 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan şüpheli Masharipov'un yakalanması için art arda operasyonlar düzenlendi. Daha önce polisin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyondan son anda kurtulan Masharipov'un yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bin kişilik özel bir ekip kuruldu.

7200 BİN SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ

Ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 7200 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

Esenyurt 911 Sokak'taki bir siteye akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda Masharipov ile 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 1'inin Kırgız asıllı erkek, 3'ün de Mısır, Senegal ve Somali uyruklu kadınlar olduğu öğrenildi.

Yapılan araştırmada şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi kadınları kullandıkları tespit edildi.
Öte yandan şüphelilerin gözaltına alındıkları sitede polisin güvenlik önlemi aldığı ve giriş-çıkışlara izin vermediği görüldü.

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

DEAŞ'lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu'nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir'de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEBRİK TWEET'İ

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu attığı bir tweetle İçişlieri Bakanı Süleyman Soyluyu Reina saldırganın yakalanması nedeniyle tebrik etti.

Çavuşoğlu'nun attığı tweet şöyle:

Reina saldırganını ele geçiren, başta bakanımız Süleyman Soylu'ya, emniyet ve istihbarat teşkilatlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

YILBAŞI GECESİ 39 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Yılbaşı gecesi İstanbul Beşiktaş'ta bulunan gece kulübü Reina'ya saldırı düzenleyen Abdulkadir Masharipov, 39 kişinin ölümüne 70'ten fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Ölenlerin 25'i yabancı kökenliydi. Saldırının ardından terör örgütü IŞİD, terör saldırısını üstlendiğini duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ebu Muhammed Esenyurt Yılbaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title