Haberler

Rehinelerin Tutulduğu Markete Operasyon Kamerada

Güncelleme:

Paris'te rehinelerin tutulduğu markete Fransız polisi operasyon düzenledi. Operasyon esnasında rehineler koşarak dışarı kaçtı. O anlar kameralara yansıdı.

Fransa'da yaşanan çifte rehine krizi sona erdi. Hem matbaa çevresinde hem de market çevresinde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Matbaadaki Kuaşi kardeşlerin öldürülmesinin ardından marketteki saldırgan da öldürüldü. Polis markete girdiğinde rehineler koşarak dışarı kaçtı. Operasyonda Amedy Coulibaly (32) adlı saldırgan da öldürüldü. Reuters marketteki operasyonda en az 4 rehinenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Gelen son bilgilere göre markette 4 kişi de ağır yaralandı. Marketten 15 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

İlgili Haberler

REHİNELER KORKUYLA DIŞARI KAÇTI

Korku dolu anların yaşandığı markete Fransız polisi TSİ: 18:00'da operasyon düzenledi. Polisin markete girdiği anlarda ise rehineler korku ile dışarı kaçtı. O anlar kameralara da yansıdı. Reuters'ın verdiği bilgiye göre operasyon esnasında en az 4 rehine hayatını kaybetti. 4 kişi de ağır yaralandı.

CNN'İN İDDİASINA GÖRE SALDIRGAN KADIN KAÇTI

Öte yandan CNN International'ın haberine göre de market içerisinde bir saldırgan kadının daha olduğu ve polisin markete girdiği esnada kadının kaçtığı öğrenildi.

İşte operasyonun başladığı ve rehinelerin kaçtığı o anlar:

MARKETTE NELER YAŞANDI?

Paris'in doğusunda 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14:00'da gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilere ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın marketin içinde bulunanları rehin alındığı bildirildi. Markette 6 kişiyi rehin alan saldırganın dün kadın polisi öldüren 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy olduğu iddia edildi. Fransız basını marketteki rehine krizinde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Fransa İçişleri Bakanlığı ise 2 kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haberleri yalanladı. Son olarak marketteki saldırganlar polisle irtibata geçtiği bilgisi geçti. 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy, polise, "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım." diye bağırdı. Bir polis yetkilisi, iki olay arasında doğrudan bağlantı olduğunu söyleyerek, "Kalaşnikoflu saldırgan, kuşatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceğini söylüyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amedy Coulibaly Fransa Paris Dünya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

sym:

hey dünya fransada 12 it gebetmişler tüm batı ayağa kalkmış hergün 1000lerce müslüman bi hiç uğruna kalt edılyor hergün 100 kadının ırzına geciliyor ve bunu yapan batılar ve fransızlar allah kabul etmesın fransada olan olayların devamın gelmesını allah tan dilerim

9
3
yanıtYanıtla
888mobilWeb@haberler.com:

Kuaşi kahramanlarin ruhu şah mekâni cennet olsun.

2
5
yanıtYanıtla
KKK:

ILLAKI OLDURMEKMI GEREKIYORDU

3
1
yanıtYanıtla
Gerçek açıdan:

Müslümanlara ve cezayire yönelik İstedikleri algıyı oluşturdular, derin oyunlarını ve ilişkileri ortaya çıkmasın diyede piyon saldırganları öldürdüler.

1
1
yanıtYanıtla
el kaidemobilWeb@haberler.com:

Artik muslumanlar uyandi artik sade olen ler musluman olmayacsk her seyin hesabi sorulacak bir ummetin peygamberine hakaret in bedeli neyse o verildi

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title