Haberler

Rehine operasyonu -

Suriyeli iki kişi tarafından fidye için kaçırıldığı öne sürülen çoban, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Suriyeli iki kişi tarafından fidye için kaçırıldığı öne sürülen çoban, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, koyunlarını otlatmak için merkeze bağlı Serinyol beldesine giden Süleyman Çoban'ın (67), fidye için kaçırıldığının ailesi tarafından ihbar edilmesi üzerine Serinyol Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler harekete geçti.

Cep telefonu sinyalini takip eden güvenlik güçleri, Çoban'ın, Kumlu ilçesinde Suriye sınırı yakınlarındaki bölgede olduğunu tespit etti. Başarıyla gerçekleştirilen operasyonda rehin alınan Çoban kurtarıldı. Çoban'ın rehin aldığı belirtilen Suriye uyruklu E.A (40) yakalanırken, diğer kişi Suriye tarafına kaçtı.

Süleyman Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koyunlarını otlatırken yanına gelen iki kişinin uzun namlulu silahla ensesine ve vücudunun çeşitli yerlerine vurmaya başladığını, o sırada yere düştüğünü söyledi.

Çoban, şahısların ellerini ve ayakları bağlayarak otomobile bindirdiklerini ve üzerine saman çuvalları yerleştirdiklerini anlattı.

Nereye götürüldüğünü bilmediğini ve çok korktuğunu ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

''Önceki gün sabah saatlerinde koyunlarımı otlattığım sırada tanımadığım iki kişi beni darbederek kaçırdı. Suriye sınırına yakın bir yerde bulunan derenin içinde ellerim, ayaklarım bağlı ve ağzımı kapatmış şekilde bıraktılar. Ellerinde silahlar vardı. Bir süre sonra ağzımı açtılar ve onlara beni neden kaçırdıklarını sordum. Ailemin 250 bin lira getirmesi halinde beni serbest bırakacaklarını söylediler. Cep telefonumdan oğlumla konuşmamı ve parayı getirmesini söylememi istediler. Ben de oğlumla görüşerek durumu anlattım. Geceyi orada geçirdim. Ertesi gün bulunduğum yere jandarmanın geldiğini gördüm. Şahıslar, jandarmayı görünce beni bırakıp kaçmaya başladı. Biri Suriye tarafına kaçtı, diğeri ise yakalandı.''

Çoban, kendisini kurtaran güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Çoban'ın oğlu Mustafa Çoban da babasının kaçırılmasını öğrendikten sonra güvenlik güçlerine haber verdiğini, babasının cep telefonunun teknik takibe alındığını anlattı.

Sonraki gün jandarmanın başarılı operasyonuyla babasının kurtarıldığını anlatan Çoban, babasının kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Çoban Serinyol Suriye Kumlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title