Haberler

Rehberdi, Patron Oldu; Mağarayı Otele Çevirdi

Güncelleme:

İş adamı Ahmet Küçükyıldız, rehber olarak başladığı hayatında nasıl otel sahip olduğunu anlattı.

Sunuculuğunu sinema ve dizi oyuncusu Elif tayhan ve Kerem Baydar'ın yaptığı, World Travel Channel kanalında yayınlanan Ne Güzel Yerler programına konuk olan İş adamı Ahmet Küçükyıldız, rehber olarak başladığı hayatında nasıl otel sahip olduğunu anlattı. Bir başarı öyküsünün en büyük örneği olan, Ahmet Küçükyıldız Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde doğdu. Nevşehir de ufak yaşlardan beri turizm mesleği ile uğraşıyor. İngiltere'den döndükten sonra askerliğini yapan ve İngilizce-Japonca kokartlı rehberlik sınavına girip sınavı kazanmasının ardından, 25 yıldır turizm sektöründe hem kokartlı rehber, hem acenteci, hem de otelci olarak yer aldı. Turist rehberi olarak mesleğe başlayan Küçükyıldız, şimdilerde Nevşehir'in en önemli otellerine sahip.

MAĞARAYI OTELE ÇEVİRDİ

Rehber olarak yıllardır doğduğu bulunduğu Kapadokya'nın kalbi Ürgüp'de Mağarayı otele döndüren Küçükyıldız, ''15,000 metre karelik alan üzerine yerleşmiş ve vadi içerisinde yer alan eski bir Rum mahallesinden kalan 300 yıllık tarihi evlerden oluşmaktadır. Otelin tamamı kayadan oymadır. Rehber olarak başladığım Nevşehir de bu oteli kurmamın hikayesi, Turist rehberliği yaptığım yıllarda dünya turuna çıkmış Kanadalı bir çifte, Türkiye genelinde eşlik etmemle başladı. Çift Türkiye'yi özellikle de Kapadokya'yı çok sevdi. Kapadokya'ya yatırım yapmak istediklerini söylediler. Birlikte çıktığımız akşam yemeğinin sonunda hem ortaklığımızın, hem de MDC otellerin fikir temellerini attık. Daha sonra ben de eski Rum evlerini toplamaya başladım.''dedi


HAYALLERİM TEK TEK GERÇEK OLDU

Yıllardır Turizm mesleğinin içinde olan ve hayallerine ulaşmak için çocukluğundan beri çalışan Ahmet Küçükyıldız, ''Sektörün içinde olan İlk hayalim turist rehberi olmaktı, bence dünyanın en zevkli mesleklerinden biri, özellikle de Kapadokya'da olunca dünyanın her yerinden misafirlerle tanışma fırsatınız oluyor. Bu sayede hem ufkunuz genişliyor, hem de her milletten insanın beklentisini, kültürünü, farlılıklarını anlama fırsatınız oluyor.


Rehberlikten sonra ikinci hayalim seyahat acentesi sahibi olmaktı. Seyahat acentesi rehberlik yıllarımda kazandığım tecrübelerimi hayata geçirmem de diğer bir adım oldu. Hem rehberlik hem de seyahat acentesi, üçüncü hedefim olan otelciliğe ulaşmamı sağladı. İlk 25 yıl için tüm hayallerime ulaştım diyebiliriz. Bugüne kadar hayallerini kurduğum her hedefe ulaştığımı söyleyebilirim. Yeni hedeflerimi oluşturmamı sağlayan koca bir geçmiş ve tecrübe birikimi ile dolu bir heybem var. Bu heybeyi, yeni butik kaya otelim için saklıyorum. Bu hedefimi de tamamladıktan sonra, yenileri için heybemi doldurmaya başlayacağım yeniden.''

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kapadokya Nevşehir Ürgüp Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title