Haberler

Rehber öğretmenlere bağımlılık eğitimi verilecek

Güncelleme:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Urfa merkez ilçeleri olmak üzere 13 ilçede rehber öğretmenlere 'Bağımlılık Eğitimi' verecek.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim (TBM) Programı, Urfa merkez ilçeleri olmak üzere 13 ilçede uygulamaya başlandı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, proje kapsamında, Urfa'da kademeli olarak 850 rehber öğretmene başta madde bağımlılığı olmak üzere zararlı alışkanlıklar konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Çelik, "Eğitilen rehber öğretmenler, kendi okullarındaki öğretmenleri ve öğrencileri bilinçlendirecekler. Bu programların ilki Haliliye İlçesi rehber öğretmeleri ile Halk Eğitim Merkezi'nde3 gün süresince gerçekleştirilecektir.
Eğitim kapsamında Türkiye genelinde 20 bin öğretmen ve 20 milyon öğrenci 2016 yılı sonuna kadar, başta madde bağımlılığı olmak üzere teknoloji, alkol, beslenme, tütün gibi bağımlılıklar konusunda eğitim alacaklardır. Projenin Ülkemize ve gençliğimize hayırlar getirmesini Allah'tan dilerim" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Muharrem Çelik Türkiye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title