Haberler

Rehber Akbulut'tan "Konya Kimdir-" Konferansı

Rehber Mehmet Akbulut, "Konya Kimdir-" konulu konferansa konuk oldu.

Rehber Mehmet Akbulut, "Konya Kimdir-" konulu konferansa konuk oldu.

Reklam Topluluğu'nca düzenlenen programda, Konya'nın bilinmeyen pek çok özelliği ve tarihteki yeri anlatıldı.

Programda konuşan Mehmet Akbulut, böyle bir etkinliğin Konya hakkındaki ön yargıları yıkmak için önemli bir nokta olduğunu belirtti.

Konya'nın geçmişten günümüze pek çok toplumlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Akbulut, bu durumun en güzel kanıtının ise Konya'ya, Bizanslıların

"Konia", Romalıların "İconium", M.Ö 2000 yılında "İconion", 6. ve 7. yüzyıllarda da "Kavania", yeni yapılan araştırmalarda elde edilen bilgilere göre ise M.Ö 3000 yıllarında "İkuwaniya" adının verilmesinin olduğunu söyledi.

Akbulut, Konya'da 360 adet höyük bulunduğunu, bunlardan birinin de 9 bin yıllık geçmişe ait Çatalhöyük olduğunu dile getirdi.

Mevlana Müzesi, medrese ve camileriyle Konya'nın Türk-İslam tarihinde büyük önem arz ettiğini vurgulayan Akbulut, şunları kaydetti:

"Tüm bunların Konya'nın ne kadar çok yönlü bir yerleşim yeri olduğunu kanıtlar nitelikte olduğuna ve Konya'nın, tarihi ve endüstrileşmiş bir kent, üniversiteli bir kent, gibi statülere sahip olduğunu gösterir. Konya, böyle değerlere sahipken bu farkındalığın yaratılmasında sıkıntılar var. Eğitimlerle farkındalık yaratılarak Konya'nın zihinlerde daha başarılı konumlanması sağlanabilir."

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akbulut Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title