Haberler

Regaip Kandili

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, mesajında, kandillerin duaların Allah'a sunulduğu ve onun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde geceleri olduğunu belirtti.

Yüce Allah'ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği recep, şaban ve ramazan aylarının başladığı Regaip Kandili'ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarına vurgu yapan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Mübarek üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden biri de bu gece idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi Regaip Kandilidir. Milletimizin birlik ve beraberliğinin devamına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm üye ve hemşehrilerimizin Regaip Kandilini kutluyorum."

Milletvekili Arslan da mesajında, insanların kalplerinin birbirlerine yaklaşmasını sağlayan kandillerin, rahmet, bereket ve huzur müjdelediğini kaydetti.

Mübarek üç ayların Regaip Kandili ile başlayarak sevgi, saygı ve hoşgörü oluşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesinde önemli vesile olacağına vurgu yapan Arslan, şunları kaydetti:

"Recep ayına girdiğimiz şu günler için Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde 'Kim recep ayında, takva üzerine bir gün oruç tutarsa, oruç tutulan günler dile gelip, ya Rabbi onu mağfiret et, derler' buyurmuştur. Bu aylar ve kandillerin birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyor, ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

SALİH ÇETİNKAYA Kırşehir AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title