Haberler

Regaip Kandili

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, mesajında, Kandillerin dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlar olduğunu belirtti.

Karaçanta, kandillerin Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Regaip Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Regaip Kandili Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam alemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Milletimizin kandil olarak adlandırdığı mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Murtaza Karaçanta Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title