Haberler

"Referanduma Harcayacağınız Parayı Tekel ve Tariş İşçilerine Verin"

Cindoruk Tire'de hükümete yüklendi Anıl ERTAN/TİRE (İzmir), (DHA) DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İzmir'in Tire İlçesi'nde hükümete yüklenerek, "Gereksiz bir referanduma harcayacağınız parayı, Tekel ve Tariş işçilerine verin" dedi.

Cindoruk Tire'de hükümete yüklendi

Anıl ERTAN/TİRE (İzmir), (DHA)

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İzmir'in Tire İlçesi'nde hükümete yüklenerek, "Gereksiz bir referanduma harcayacağınız parayı, Tekel ve Tariş işçilerine verin" dedi. Cindoruk, eski genel başkan Süleyman Demirel'in en yakın kongrede 60 yılın değerlendirmesini yapacağını, bir anlamda hesap vereceğini ve kendisinin de yanında olacağını söyledi.

Cindoruk'un Tire gezisi oldukça renkli görüntülere de sahne oldu. İlçe girişinde, Belediye Başkanı Tayfur çiçek, DP İlçe Başkanı Serkan Görüşük ve partililerin oluşturduğu yaklaşık 30 araçlık bir konvoyla karşılanan Cindoruk ve beraberindekiler 'Süvari' otobüsüyle ilçe turu yaptıktan sonra belediyeye geldi. Burada, 87 yıllık tarihi Tire Belediyesi Armoni Bandosu tarafından marşlarla karşılanan Cindoruk, bando Şefi Turgut Asma ile bir süre sohbet etti. Bandodan 'İzmir Marşı'nı isteyen Cindoruk, tarihi bandonun çaldığı marşa, bitinceye kadar eşlik etti. Cindoruk, daha sonra Belediye Başkanı DP'li Tayfur çiçek'le görüşerek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Cindoruk'un Tire gezisine, İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık, Seçim İşleri Başkanı Aytun çıray, Teşkilat Başkan Yardımcısı Salih Babayiğit, GİK üyeleri Erkut Şenbaş, Yunus Yunusoğu ile Buca, Bayraklı, Gaziemir, Karşıyaka, Narlıdere, Balçova, Bornova, Foça, çiğli, Karabağlar, Konak, Kemalpaşa, Beydağ ve Kiraz ilçe teşkilatları katıldı.

Partililer tarafından doldurulan 250 kişilik Tire Belediyesi Konferans Salonu'na gelen Cindoruk, burada alkışlarla karşılandı. Tire Belediye Başkanı Tayfur çiçek, Parti Lideri Hüsamettin Cindoruk'u aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını belirterek, "İzmir'in 30 ilçesi arasında Tire, güçlü yapısıyla yerel seçimlerde yüzde 36 oy almayı başardı. İzmir genelinde binde 7 olan oyumuz, Tire'de patlama gerçekleştirdi. Buradaki siyasal yapı toplum bilimciler ve siyasetçiler tarafından incelenmeli" dedi.

"üZERİMİZDEKİ KüLLERİ SİLDİK"

Genel Başkan Cindoruk da yaptığı konuşmada, DP'nin yıllarca Türk siyasi tarihine hizmet etmiş köklü bir gelenekten geldiğini ifade etti. Türkiye topraklarına en fazla eser katan siyasi akımı temsil ettiklerini vurgulayan Cindoruk, "DP ve ANAP'ın gerçekleştirdikleri eserleri çıkarırsanız, Türkiye bozkıra döner" dedi. DP'nin üzerindeki külleri tekrar silip, süpürdüklerini anlatan Cindoruk, "Muhalefet kolay bir iş değil. Bu süreçte milletinize güveneceksiniz. Yıllarca bu havzada bile bizim yaptığımız eserler var. AKP bu yörede 8 yıldır ne yaptı? İcraatı, yatırımı var mı? Alsancak Limanı'nı bile çözemedi" diye konuştu.

Hükümetin Anayasa değişikliği konusunda ne yapmaya çalıştıklarını kendisinin bile anlamadığını savunan Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim meclis başkanlığı dönemimde, tüm muhalefetle birlikte, onların da onayı ile toplam 23 maddeyi değiştirdik. Maddelerin hepsi meclisten geçti. Referandum falan da konuşulup, gündeme gelmedi. Değişiklik paketini incelediğimde tüm maddelerin arka planı olduğunu görüyoruz. Halkın gündemi Anayasa değişikliği değil, geçim derdidir. Yaratılacak referandum sürecinde halkı germeye ve bölmeye ne gerek var? Bunlar yapay tartışmalardır. Gereksiz bir referanduma harcayacağınız parayı, Tekel ve Tariş işçilerine verin. Türkiye'nin önünde tehdit ve tehlike var. Kırat'ın bizi bu sıkıntılardan çıkaracağına inancımız tamdır. Meseleleri çözemiyorsanız, gelin beraber çözelim."

60 YILLIK HESAP POLEMİĞİ

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, son günlerde parti içinde konuşulan "Süleyman Demirel 60 yıllık siyaset yaşamının hesabını verecek" tartışmalarına gazetecilerin sorusu üzerine açıklık getirdi. Cindoruk, eski DP ve DYP lideri Süleyman Demirel'in ilk kongrede partililere ve kamuoyuna bir konuşma yapacağını belirterek, "Demirel, 60 yıllık parti ve siyaset yaşamının bir değerlendirmesini yapacak, bir anlamda hesap verecek. Ben de yanında olacağım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title