Haberler

Red Bull Anadolu Break Dans, 3 Eylül'de Turneye Çıkıyor

Güncelleme:

"Red Bull Anadolu Break" projesi kapsamında 3-22 Eylül tarihleri arasında çıkacakları Anadolu turnesi için 3 Eylül'de yola çıkıyor.

1970'lerin başında New York'ta ortaya çıkan breakdansın dünyadaki en önemli iki ismi, Neguin ve Roxrite, 3 – 22 Eylül tarihleri arasında Anadolu turuna çıkıyor.

Her yıl dünyanın en iyi breakdansçısını belirleyen Red Bull BC One yarışmasında birinci olarak Red Bull BC One All Stars listesine giren Brezilyalı Neguin ve Amerikalı Roxrite'e; Anadolu danslarını keşfedecekleri Anadolu turnesinde dünyanın en prestijli breakdance ekiplerinden Flying Steps'in kurucusu ve Fatih Akın'ın Duvara Karşı filminin opera uyarlamasının koreografı Amigo (Kadir Memiş) liderlik ediyor.

Amigo eşliğinde yol alacak olan ekip, Aydın, Antalya ve Kars'a giderek avcı hayvanların hareketlerinin birebir karbon kağıdıyla dansa yansımasıyla ortaya çıkan ve Ege bölgesinin geleneksel dansı olan Zeybek, Antalya bölgesinde yüz yıllardır özellikle kadınların oyun seanslarında çalışarak mükemmelleştirdiği Kaşık oyunu ve ismini dillere destan bir dans atışmasında Kiziroğlu Mustafa Bey'e yenilen Köroğlu'ndan alan Köroğlu danslarını keşfetmenin yanı sıra bu oyunları breakdans ile harmanlayarak hem kendi sınırlarını zorlayacak, hem de seyirciye daha önce deneyimlemedikleri sıra dışı bir gösteri sunacaklar.

Proje kapsamında 3 Eylül'de İstanbul'da bir araya gelecek olan ekip, ertesi gün ilk çekimler için Maçka, Beşiktaş ve Sirkeci'de performans sergileyecek. İlk aşamada Zeybek dansı ile breakdansı harmanlayacak olan ekibin ilk durağı Aydın olacak. Ardından kendilerini coşkulu bir Efe karşılamasının beklediği Germencik'e doğru yola çıkacak olan yıldızlar, Çanakkale'de dinlenecekler.

8 Eylül'de Denizli yöresine geçecek olan ekip, Kaşık dansını keşfetmek ve yeniden canlandırmak için 10 Eylül'de Antalya'ya doğru yola çıkacak. Bu yöresel dansı İbradı'da icra edecek breakdansın yıldızları üç gün boyunca Eynif Ovası ve Oymapınar civarındaki Yeşil Kanyon gibi eşsiz yerleri ziyaret edip yöreyi keşfedecekler.

Bu heyecan verici turnenin son bölümünde ise 14-17 Eylül'de Kafkas kültürüne ait Köroğlu oyununa yeni bir yorum katmak için Kars'a geçecek olan Anadolu Break kafilesi, dört günlük bu maceraya Boğatepe Köyü'nden start verecek. Ani Harabeleri BC One yıldızları tarafından bir dans mabedine dönüştürülürken, Ağrı Dağı da bu unutulmaz turnenin son durağı olacak.

Sinemaya Fatih Akın'ın öğrencisi olarak başlayan, The Salon (2011), Lady Windermere (2011) ve Time Wont Wait For You (2012) gibi filmler ve birçok klibe imza atan genç yönetmen Taylan Mutaf da çekeceği belgeselle Amigo'nun rehberliğindeki dünyaca ünlü b-boy'ların, Anadolu'da yöre insanları ve dansçıları ile buluşacağı yolculuğunu bölgelerin doğal güzellikleri eşliğinde kayda alacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Akın Aydın Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title