Haberler

Red Bull Anadolu Break Gösterisine Yoğun İlgi

'sokağın ruhundan doğduğu' belirtilen breakdans ile toprağın gücünü yansıtan Anadolu Dansları, Red Bull Anadolu Break dans gösterisi ile aynı sahnede; Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde buluştu.

'sokağın ruhundan doğduğu' belirtilen breakdans ile toprağın gücünü yansıtan Anadolu Dansları, Red Bull Anadolu Break dans gösterisi ile aynı sahnede; Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde buluştu. 5 şehri kapsayan turnenin sanat yönetmenliğini ünlü dans topluluğu Flying Steps'in kurucularından koreograf Kadir Memiş'in (Amigo) üstlendiği ve modern ile gelenekselin birlikteliğinden doğan rengarenk dansların ve kültürün hikayesi İzmirli sanatseverler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi, coşkuyla alkışlandı.

Red Bull tarafından hayata geçirilen, Anadolu Break Belgeseli ile temelleri atılan projede, Anadolu topraklarında asırlardır icra edilen halk oyunlarımız ile dünyada yükselişini sürdüren breakdansın modern figürleri bir araya geldi ve 2014'teki belgesel çekimlerinin hemen ardından yapılan dansçı seçmeleri ile 4 B-Boy, 1 B-Girl, 1 modern dansçı ve 2 geleneksel dansçıdan oluşan sahne ekibi tamamlandı. Aydan Uysal, Bora Günebakan (Boris), Eftal Dirlik, Ferhat Düz (fero), Mehtap Çınar, Furkan Miktat Yılmaz, Ozan Karabağ, Serdar Karaman (Lexx) ve Salih Karagöz dans ekibini oluşturuyor.

Gösterinin müzik direktörlüğünü Berlin'de oturan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli hip hop sahnesinin usta 'Beat-maker'ı da Poet üstleniyor.

Red Bull Anadolu Break sahne gösterisi; 11 Nisan Adana, 13 Nisan Bursa, 14 Nisan İstanbul, 17 Nisan da Adana'da sahneye çıkacak.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmed Adnan Saygun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title