Haberler

Reçete Onay Sistemi Çöktü, Acil Hastaları Bile Mağdur

Güncelleme:

Türk Eczacılar Birliği, bir haftadır Reçete onay sisteminde teknik arıza nedeniyle acil hastalar dahil ilaca ulaşmakta zorluk çekildiğini ve bugün çöktüğünü açıkladı.

Türk Eczacılar Birliği (TEB), "Medula Provizyon Sistemi" diğer adıyla "Reçete Onay Sisteminde" yaklaşık 1 haftadır yaşanan teknik arıza nedeniyle hastaların ilaca ulaşmak için ya uzun süre eczanelerde beklediğini ya da ilaca hiç ulaşamadığı belirtildi. TEB açıklamasında, "Buna acil hastalar da dahil." denildi.

"SİSTEM ÇÖKTÜ"

Günlerdir Sosyal Güvenlik Kurumu'nu uyardıklarını belirten TEB yönetimi, "7 gündür sistem önce ağır aksak çalışsa da şu anda tamamen çökmüş durumda. Kurumun konuyla ilgili yeterli bir bilgilendirme yapmıyor olması da bizleri eczanelerimizde zor durumda bırakıyor" dedi.

ACİL HASTALAR DA BEBEKLER DE MAĞDUR

TEB açıklaması şöyle devam etti:

"2010 yılından bu yana sürekli yaşadığımız sorun karşısında, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sistemin altyapısını güçlendirmek adına herhangi bir çalışma yapmaması, eczanelerimizde sistemin açılmasını bekleyen binlerce bebek, yaşlı, çocuk ve acil hastalarımızın günlerce ilaçlarına ulaşamamasına ya da ilaçlarını ceplerinden ödeyerek almalarına neden olmakta.

"5 YILDIR KANAYAN YARA, YENİ SİSTEM KURULSUN"

24 bin noktada hizmet veren eczacılarımız ise, yıllardır kanayan yara haline gelmiş bu konuda hastalarına ne diyeceklerini artık bilememekte. Sık aralıklarla sorun yaşanan bu mevcut sistemin yerine; bütün ihtiyaçları belirlenmiş, altyapısı tamamlanmış, vatandaşımıza günün gereklerine göre hizmet verebilecek yeni bir sistem oluşturulmalıdır. Türk Eczacıları Birliği olarak; başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve tüm yetkililerden bu sorunlara ilişkin geçici değil, kalıcı ve bir o kadar pratik çözümler üretilmesini talep ediyor; yaşadığımız sıkıntılar konusunda daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz."

SGK'DAN AÇIKLAMA VAR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün son işlem günü olan e-bildirge uygulamasına olan aşırı talepten dolayı kısmi bir aksaklık yaşandığını belirterek, MEDULA uygulamasının hiçbir zaman yüzde 100 hizmet veremez duruma gelmediğini bildirdi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, 1 Ekim 2014'den itibaren vatandaşların sigorta borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularının alınmaya başlandığı ve başvuruların SGK sistemine normalin çok üzerinde yük getirdiği vurgulandı.

Borç yapılandırma uygulamalarının getirdiği yükün yanı sıra, vatandaşların son başvuru gününde yoğun işlem yapmaları sonucunda sisteme aşırı yüklenmenin gözlemlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün son işlem günü olan e-bildirge uygulamasına olan aşırı talepten dolayı kısmi bir aksaklık yaşanmıştır. 77 milyon vatandaşımıza sağlık alanında hizmet eden MEDULA uygulaması hiçbir zaman yüzde 100 hizmet veremez duruma gelmemiştir. MEDULA aşırı yüklenmeden dolayı hizmet sınır limitlerine ulaşmış, bu limitin üzerinde kalan kesim için kısmi ve geçici olarak hizmet sağlanamamıştır. 420'den fazla uygulamaya sahip kurumumuzun en öncelikli uygulaması MEDULA'dır. Sistemde yoğunluk yaşandığında sistem kaynaklarının tümü MEDULA uygulamasının hizmetine tahsis edilmektedir. SGK Bilgi Sistem alt yapısı ve uygulamaları hizmet vermeye devam etmektedir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (6)

erzurumlu:

Tek kelime ile söylüyorum. Sağlık sistemi kötü. Sadece ilaçta değil, ameliyatlarda, acillerde ve personelde durum vatandaşın bildiğinden daha kötüdür. Siz siz olun sağlıklı kalmaya çalışın şu sıralar.

22
6
yanıtYanıtla
ragi1907:

YAPTIGINIZ sıstem bu kadarr olur ancak kacıncı yuz yılda yasıyoruz hala sıstemle ugrasıyoruzz yazık bee

23
4
yanıtYanıtla
SİNİRLİ:

İlaç firmaları ilaç fiyatını düşürdü ama hala devlet ilaç farkı parası alıyor arada fiyat farkı kalmadı ki bunlar hala ne parası istiyorlar gel de anla sağlık sistemi tamamen çökmedi bence neden biliyormusunuz devletin hiç sgk pirimi bağkur pirimi ilaç farkı parası ilaç katılım parası muayene ücreti v. s bunların parasını almadığını gören oldu mu para almaya gelince tak diye anında almayı biliyorlar ama benden aldığı vergiyle benim ilacımı getirmiyor sağlık ta bazı ilcalar küffet yapıyormuş asıl küffet yapan MİLLET VEKİLİN 8 KADAR OLAN DİŞ İMPLANTINI DEVLET KARIŞILAYACAK DİYE YASA ÇIKARANLARA SORMAK LAZIM devletin yaptığı bana birşeyi hatırlattı battal gaziyi hekes seyretmiştir orda diyordu ya hani kara şövalyeyi şeytanlar sevsin verebilenden vergi diye malını veremiyenlerden ise vergi diye canını alıyor diyordu gidişat bu

12
2
yanıtYanıtla
SİNİRLİ:

Kronik hastayız ilaclarmzı 3yldr zor bluyoruz çok kısıtlı getriyorlar eşdğer ilaç alcaksınız diyorlar eş değer ilaçlarda yok 2ilaç düşünün eşdeğerde birisi mide için yararlı diğeri ise bağırsak için yararlı baırsak için yararlı ilaç geç çözüldüğü için birz pahalı ama devlt diyor ki senin hastalığın bağırsakta olsa bile ben mide içinolan ilacı öderim aradakifiyat farkını sen cebinden karşılayacaksın diyor işin anormal yani diğer firmada ilaç fiyatını düşürdü 2eş değer ilaç aynı fiyatta olmasına rağmen devlet hala bizden ilaç farkı parası alıyor kronikhasta yani ömür boyu ilaç kullanacak kişilrden bile artık ilaç parası alıyor çalışabilecek yda çalışamyacak durumda olman ilgilendrmez sende para vereceksn diyr bunu diyen devlet emekli veklin estetik masrfına kdr devlet karşılayck diye yasa çkaryr vekillern 8e kdr diş impltını devlet karşlyck diye yasa çıkarıyor implantı halk yaptcksa devlet karşılamyor devlette haklı size yiyecek emek mi veriyoruz ki dişe ihtiyacınız olsun diyor hrhlde

10
0
yanıtYanıtla
zeynep:

çabuk unuttunuz hastanelerde yaşadığınız doktor ve ilaç kuyruklarını. . . sihirli değnek olsun her şey bir anda düzelsin. .

1
6
yanıtYanıtla
hepsi yiyici:

ilacınızı sahte doktora neyim yazar. . . burası türkiye her dümen döner

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title