Haberler

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Karaman

"Rektörlük seçimini belirleme yetkisi Yükseköğretim Kurulu'na aittir. Ne zaman derse o tarihte yapacağız"

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "Rektörlük seçimini belirleme yetkisi Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) aittir. Ne zaman derse o tarihte yapacağız" dedi.

Karaman, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kentin önemli değerlerinden olduğunu ifade ederek, Rize halkının üniversite gündeme geldiği zaman üniversitenin ortak paydasında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Üniversitenin daha çok tercih edilmesi için bazı eksikliklerin giderilesi gerektiğini belirten Karaman, şöyle devam etti:

"Üniversitemizin daha çok tercih edilmesini istiyorsak fiziki altyapımızı istenilen seviyeye getirmemiz gerekiyor. Nitelikli öğretim elemamlarını bünyemizde tutmalı ve yeni öğretim elemanları almalıyız. Ayrıca nitelikli öğrenci almalıyız. Her şey iyi olur fakat nitelikli öğrenci olmazsa istenilen hedefe ulaşılamaz. Onun için üniversite vakfı bu sene bir uygulama başlattı. Üniversiteyi belli yüzdelik dilimlerinde tercih eden öğrencilere burs veriyor. Bu uygulamayı ileriki yıllarda da devam ettireceğiz. Ayrıca yıl içerisinde bölümlerinde dereceye giren öğrencilerimize de destek veriyoruz. Temel hedefimiz üniversitemizi öğrecisiyle öğretim elemanıyla fiziki altyapısıyla belli bir noktaya getirmektir. Dünya çapında bir üniversite olma yolunda ilerlemek istiyoruz."

Rektörlük seçim tarihinin belli bir standartı olmadığını ifade eden Karaman, "Rektörlük seçimini belirleme yetkisi YÖK'e aittir. Ne zaman derse biz de o tarihte yapacağız. Dolayısıyla erken olsun, geç olsun diye birşey yok. Seçim zamanının da belli bir vakti yoktur. Bize verilen vekalet altı aydır. Sonrasında uzar ya da uzamaz ama seçim iki ay sonra da altı ay sonra da bir sene sonra da iki sene sonra da olabilir. Bunun bir standardı yok" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın istifasından sonra bazı bölümlerde kadro boşalması olduğu yönünde haberlerin çıktığını dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

"Arif hocamız hiçbir zaman çalıştığı kurumun zedelenmesini istemez. Fakat zaman zaman Arif hoca ayrıldıktan sonra bazı öğretim üyelerinin görevinden ayrıldığı, üniversitede bazı kadrolarda boşlukların olduğu yönünde haberler duyduk. Arif hocanın ayrılmasında sonra üniversitemizde sadece iki öğretim görevlisi ayrılmıştır ancak ayrılan hocalarımızın Arif hocanın ayrılmasıyla hiçbir alakası yoktur. Bir öğretim görevlimizin ocak ayından gelen bir ayrılma süreci vardı, o da bu olayın üstüne denk geldi. Diğer öğretim üyemiz de Arif hoca daha buradayken kendi memleketine gitmeyi düşünmüştü. Zaten iki hocamıza da muvaffakatı veren Arif hocadır. Dolayısıyla Arif hoca ayrıldıktan sonra kimse bir tepki olsun diye üniversitemizden ayrılmamıştır."

-Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde cinsel istismar iddiası

Karaman, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki cinsel istismar iddiasına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Rize Eğitim Araştırma Hastanesinin bizimle hiçbir alakası yoktur. Hastane ortak kullanımla yönetiliyor ancak hastanenin ana yönetimi Sağlık Bakanlığına bağlıdır. Sekreterlik üzerinden gider. Hastanede üniversitemizin de Sağlık Bakanlığının da doktoru var. Söz konusu olay toplumumuzun kabul etmeyeceği bir olaydır. Olay adli makamlara taşınmış ve idari soruşturmalar açılmış durumdadır. Hangi kurumun personeli yapmış ya da yapmamış bu o kadar önemli değil." - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title