Haberler

Recep Kara: "Eğer Altın Kemeri Almak İçin Gelmezsem Bilin Ki Güreşi Bırakmışımdır"

Kırkpınar'da 7 kez final güreşine çıkan ve 3 yıl birinci olan Ordulu Başpehlivan Recep Kara, Kırkpınar'a katıldığı sürece her zaman iddialı olduğunu yineledi.

Kırkpınar'a katılmak amacıyla Edirne'ye gelen aslen Ordu Ünyeli olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Pehlivanı Recep Kara, kaldığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ordulu Başpehlivan Kara, Kırkpınar'da 7 kez final, 3 kez birinci, 4 kez ikinci, 2 sefer de üçüncü olduğunu söyledi.

Bu yıl da iddialı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Kara, "Recep Kara, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine geldiği her zaman Allah'ın izniyle hep kafaya oynayacak. Kafaya oynamazsam, eğer altın kemeri almak için gelmezsem, bilin ki güreşi bırakmışımdır. O yüzden bu işi zirvede yapıp zirvede bitirmek istiyorum. Şu anda yaşım 33. İnşallah önümde 4-5 yıl daha bir hedefim var. Bu yıl süre içinde altın kemeri 3 defa alma hedefindeyim. Daha sonra da güreşi tadında ve zamanında bırakırım. 654 yıldan beri yapılan bu Ata sporu, bu ecdat sporunun biz temsilcileriyiz. Bizden sonraki gelecek kuşak da bu bayrağı devralacak bizden. Bu şekilde yaşayarak uzun yıllar devam edecek" dedi.

"TÜM RAKİPLERİMİ CİDDİYE ALIYORUM"

Herkesin 1 yıl boyunca gece gündüz çalışarak Kırkpınar'a geldiğini belirten Başpehlivan Kara, "Kırkpınar'da alt boylarda güreşenlerin hedefi ileride ağabeyleri, ustaları gibi başpehlivan olabilmek. Başa güreşen arkadaşlarımızın hedefi de başta altın kemeri alarak tarihe geçmek. Şükürler olsun ki 12 yıldır bu sahalarda başa güreşiyorum" ifadelerini kaydetti.

Bu yıl Kırkpınar'da 55 başpehlivanın kol bağlayacağını dile getiren Kara, "Bunların içinde 10 tane arkadaşımız altın kemere aday. İlk turdan finale kadar bütün rakiplerimi ciddiye alıyorum. Çünkü hepsinin kendine göre özellikleri var. Allah'ın izniyle kazasız belasız bir şekilde hedefimize ulaşarak, altın kemer ile memleketimize döneriz" diye konuştu.

"AHMET TAŞÇI SEMBOLİK GÜREŞÇİ. HERKES ONLA GÜREŞMEK İÇİN CAN ATAR"

Kırkpınar'ın efsanevi Başpehlivanı Ahmet Taşçı hakkında da konuşan Kara, "Bu sahalarda efsane olmuş ustamız büyüğümüz, rekor kırmak için Kırkpınar'da güreşmek istiyor. Bunu güreştirelim ama bir müsabık sporcu olarak değil, bu yıl yaş sınırında olan arkadaşlarımız başpehlivan olarak güreşecek. Resmi olarak güreşecek sporcuların içinde güreşe girmesin, kuraya katılmasın. Çünkü sen bir Ahmet Taşçı'sın ve 57-58 yaşına gelmişsin, şimdi 58 yaşındaki bir pehlivanı tutup 20 yaşındaki bir sporcu ile güreşmesi etik olmuyor. Çünkü senin bir ismin var, altın kemer sahibisin, bu değerler kolay kazanılmıyor. Ama sembolik olarak, Ahmet ağabey, kıspetini giysin yağlansın. Elbette Ahmet ağabey ile herkes güreşmek için can atacak. Bir sürü de rakip bulur. Peşrevini çeker güreşir, herkesin gönlünde daha farklı görünür" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Kara Kırkpınar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title