Haberler

Real Madrid'in 4 Kral Kupası İptal Edilecek

Güncelleme:

Barcelona, İspanya Futbol Federasyonu'na başvurarak federasyonun düzenlemediği 4 Kral Kupası organizasyonunun geçersiz sayılmasını istedi. Bu kupaların hepsini Real Madrid kazanmıştı.

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, futbolda kazandığı dört kupadan olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Barcelona Kulübü üyesi Joaquim Molins, İspanya Futbol Federasyonu'na başvurarak, eflatun-beyazlıların Kral Kupası'nda 1905, 1906, 1907, 1908 yıllarında elde ettiği şampiyonlukların geçersiz sayılmasını istedi.

FIFA TANIMIYOR, RESMİYETİ YOK

Skorer'in haberine göre; 1903 ve 1909 yılları arasında Kral Kupası'nın resmen federasyon tarafından düzenlenmediğine dikkat çekilen başvuruda, FIFA'nın ülke federasyonlarının düzenlemediği organizasyonları tanımadığı, dolayısıyla kazanılan kupaların resmiyeti bulunmadığı argümanı ortaya konuldu. İspanya Futbol Federasyonu'nun kuruluş tarihinin 1909 olduğu, bu tarihten önce faaliyetlerine başlamış olsa bile, ancak resmi tarihin baz alınabileceğine dikkat çekildi. Real Madrid hakkında yapılan başvuruda İspanya Futbol Federasyonu'na fazla bir seçim şansı kalmadı.

KUPALAR ALINACAK

FIFA ile ilgili talimatların gereğini yerine getirmesi gereken federasyon ayrıca kendisinin geçmişte aldığı başka bir kararla da köşeye sıkıştı. 1937'de Levante'nin kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğunun resmen tanınması için yapılan başvuru, federasyon tarafından geçtiğimiz yıllarda geri çevrilmiş, gerekçe olarak organizasyonun resmiyetinin bulunmadığı ifade edilmişti. Bu kararın emsal niteliğinde olduğu ve resmen tanınmayan dönemdeki Real Madrid kupalarının da elinden alınacağı belirtildi.

FARK 13'E ÇIKACAK

Barcelona Kral Kupası'nı en çok kazanan ülke unvanını elinde bulunduruyor. Tartışma konusu olan 1909 öncesinde herhangi bir şampiyonluğu bulunmayan Katalan ekibinin, sonraki yıllarda bugüne kadar 28 kupası bulunuyor. Real Madrid'in ise bu turnuvada 19 zaferi var ve bunlardan dördü 1909 öncesinde. Bu kupaların elinden alınması durumunda başkent ekibinin Kral Kupası sayısı 15'e düşecek ve Barça ile arasındaki fark 13'e çıkacak.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Real Madrid İspanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title