Haberler

Re'sen Emeklilerden Bakan Yılmaz'a Kanun Tasarısı Önerisi

Merkezi Eskişehir’de bulunan Re’sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramener, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a gönderilen mektupta, Türk Silahlı Kuvvetlerinden kararnamelerle ilişiği kesilen meslektaşlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için tek maddelik yasa teklifi önerisinde bulundu.

Merkezi Eskişehir'de bulunan Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramener, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a gönderilen mektupta, Türk Silahlı Kuvvetlerinden kararnamelerle ilişiği kesilen meslektaşlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için tek maddelik yasa teklifi önerisinde bulundu.

Kahramaner, gönderdiği mektupta, geçtiğimiz yasama döneminde çıkarılan ve 6191 sayılı kanunla 926 sayılı TSK Personel Kanunu'na eklenen geçici 32. madde ile, 1971 yılından günümüze kadar yargı denetimine kapalı idari işlemler ve/veya YAŞ kararları ile TSK'dan ilişiği kesilen personelin mağduriyetinin telafisi amacı ile yasal düzenlemenin yapıldığının ve bu sayede YAŞ kararlarıyla mağdur edilen meslektaşlarının muhtelif özlük haklarının iade edildiğinin açık olduğuna vurgu yaptı.

Kahramaner, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Ayrıca 4455 ve 5525 sayılı devlet memurları ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affı hakkındaki kanunlar ile geçtiğimiz temmuz ayında çıkarılan Torba Yasa çerçevesinde yine devlet memurlarına sicil ve disiplin afları çıkarılarak mağduriyetleri giderilmiştir. Keza geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı sayın Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamada, hakimler ve savcılar için yeni bir disiplin ve sicil affı çalışmasının son aşamasına gelindiği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra meclise sevk edileceği ifade edilmektedir. TART veya İHRAÇ cezası olarak da bilinen, TSK'den çıkarma cezası ile cezalandırılmadığımızı yüz kızartıcı bir suçlama ile ilişiğimizin kesilmediğini, basit disiplin suçu haricinde hakkımızda sabıkaya yansıyan bir kararın olmadığını sizlerde bilmektesiniz. Özellikle Darbeleri Araştırma Komisyon Raporlarında; asker personel için sicil yönetmelikleri yoluyla TCK'da suç olmamasına rağmen yeni suç tanımlarının yapıldığı, bu şekilde birçok personelin Re'Sen emekli edilerek mağdur edildiği, ayrıca kararnameler ile ilişiği kesilen personelin YAŞ'zede askerlerden farklı olarak yargı yolunun açık gibi göründüğünü, ancak Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin yapısı ve yerindelik denetimi yapamaması sebebiyle bu kişilerin hak arama mücadelesinin olumsuz sonuçlandığı ifade edilmektedir. Sayın Bakanım; görüldüğü üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan ve 28 Şubat sürecinde memuriyetten çıkarılanlar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden Yüksek Askeri Şura Kararları ile ilişiği kesilen askerlere yukarıda da izah ettiğimiz bazı yasalar ile bir takım özlük hakları iade edilerek mağduriyetleri giderilmiştir. Keza, Darbeleri Araştırma Komisyon Raporlarında da ifade edildiği üzere Kararnamelerle TSK'den ilişiği kesilen personelin büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığı ortadadır. Söz konusu tüm bu yasalardan TSK'den kararnameler ile ilişiği kesilen askerler ne yazık ki yararlanamamıştır."

Mektubunda sonuç ve talep kısmına da yer veren Kahramaner, şöyle devam etti:

"Aşağıda önerdiğimiz yasa teklifinin Kabul görmesi halinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden kararnamelerle ilişiği kesilen meslektaşlarımızın da mağduriyetlerinin giderileceği öngörülmektedir. Teklifimize desteklerinizi bekleriz. Saygılarımızla. Yasa Teklifimiz: 12 Mart 1971 tarihinden bu Kanunun yayımı tarihine kadar, Türk Silahlı Kuvvetlerinden Askeri Ceza Kanunu 30. maddesinde belirtilen fiillerden dolayı ilişiği kesilenler hariç olmak üzere, idari işlemlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenler veya vefatları halinde hak sahipleri, 6191 Sayılı Kanunla 926 sayılı TSK Personel Kanunu'na eklenen geçici 32. madde hükümlerinden bihakkın yararlanırlar." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

murat sarıkaya:

servet kahramaner e çok teşekkürler , duygularımızı en iyi şekilde anlatmış , ben de sicil mağduru bir askerim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title