Haberler

Raspberry Pi ve Klavye ile Nasıl Bilgisayar Yapılır?

Eski bir Apple mekanik klavye, nasıl bir bilgisayara çevirilir? Tabii ki bir Raspberry Pi mikrobilgisayar modülü ve epey yaratıcılık ile.Raspberry Pi'yi daha önce çeşitli seferler haber yaptık, mesela bununla telefon yapmak veya oyun konsolu üretmek mümkün. Yine de bilmeyenler için basit haliyle anlatmaya çalışırsak: çok ucuz, çok küçük ve tek kart üzerinde çalışan bir bilgisayar Raspberry Pi.Kendi web sitesinden indirilebilen Debian ve Arch Linux ARM işletim sistemleriyle çalışan bu küçük bilgisayar Python, BBC Basic, C ve Perl programlama dillerini destekliyor.

Eski bir Apple mekanik klavye, nasıl bir bilgisayara çevirilir? Tabii ki bir Raspberry Pi mikrobilgisayar modülü ve epey yaratıcılık ile.

Raspberry Pi'yi daha önce çeşitli seferler haber yaptık, mesela bununla telefon yapmak veya oyun konsolu üretmek mümkün. Yine de bilmeyenler için basit haliyle anlatmaya çalışırsak: çok ucuz, çok küçük ve tek kart üzerinde çalışan bir bilgisayar Raspberry Pi.

Kendi web sitesinden indirilebilen Debian ve Arch Linux ARM işletim sistemleriyle çalışan bu küçük bilgisayar Python, BBC Basic, C ve Perl programlama dillerini destekliyor. Böylece birazcık kodlama bilgisi, biraz da el becerisi olan herkes, Raspberry Pi ile dilediği pek çok bir şeyi "akıllı" hale getirebiliyor.

Florida'da yaşayan Ezra Hilyer isimli bir Raspberry Pi meraklısı, bir Apple Extended Keyboard'u (AEK) almış ve içine Raspberry Pi B+ yerleştirmiş. Raspberry Pi B+'ın giriş/çıkış noktalarına göre (HDMI, güç, Ethernet, ses, USB bağlantı noktaları) klavye üzerinde delikler açan Hilyer, gerekli donanımsal düzenlemeleri (klavyenin USB uyumlu hale getirilmesi vs.) ve bağlantıları da yaptığında ortaya, klavye formunda taşınabilir bir bilgisayar çıkmış. Artık tek ihtiyacı olan şey bir monitör. Hilyer'ın bu özel bilgisayarı yaparken izlediği yolun tamamını adım adım görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Raspberry Pi Model B+ ile ilgili daha fazla bilgi ise linkten alınabilir.

The post Raspberry Pi ve Klavye ile Nasıl Bilgisayar Yapılır? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Linux Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title