Haberler

    Rapor: Apple, İphone İçin Çift Kamera Sistemi Geliştiriyor

    Hasan Uğur Nayır - -

    Son birkaç senedir bazı Android telefon üreticileri çift kamera çözümünü kullandı. Bilinen bir örnek olarak HTC One M8'i söyleyebilirim. Tüm bu gelişmelere karşın Apple ise kamerada bileşenler üstünde geliştirmeler yaparak 8 MP'lik kamerayı kullandı. iPhone 4s'ten beridir iPhone serisinde 8 MP kamera var. 6s ile bu durum değişecek gibi duruyor.


    iPhone 6s'te çift kamera veya 12 MP'lik kamera kullanılacağı söylendi. Uzun zamandır ortalıklarda dönen iddialar bunlar. Tayvan'dan gelen taze raporlar çift kamera konusunda yeni detaylar içeriyor. Lafı dolandırmadan içeriğin ne olduğuna birlikte bakalım.


    Üç yıldan fazla


    Business Weekly Taiwan'ın makalesine göre (Altek'in CEO'su Xiaru Wen'i kaynak göstererek) Apple üç yıldan fazla çift kamera teknolojisi üstünde çalışıyor. Bilmeyenler için belirteyim, Atek hem HTC hem de Huawei için çift kamera modülü üreten bir şirket.


    Xiaru Wen, Apple'ın çift kamera teknolojisi için çeşitli uygulamalar geliştirdiğini ve tedarik zincirinde yeterince üretim olmamasının şirketi duruduran tek neden olduğunu söyledi. Üretim için belirli bir zaman gerekli, ayrıca verim bu konuda oldukça önemli. Düşük verim kötü sonuçlar yaşatır.


    Rapora göre Apple (Çift kameralı akıllı telefon geliştiren diğer şirketler gibi) optik eksen sapması nedeniyle çift objektifte bulanık görüntülerle ve bazı teknik sorunlarla karşı karşıya gelmiş. Bu sorun ise iki lensin doğru ve gerçek zamanlı yerleştirilmesini sağlayan yazılım yoluyla çözülmüş. Yazılım sihirbazlığı da diyebiliriz değil mi? Rapor çift kameradaki sorunun Apple'ın kendi Ar-Ge merkezinde çözmediğini belirtirken, İsrailli LinX Computational Imaging şirketini satın alarak teknolojisinden faydalanmaya karar verdiğini belirtiyor.


    Apple yakın gelecekte çift kamera teknolojisine geçmek istiyor. Fakat iPhone 6s ve 6s Plus bu konuda oyun dışı gözüküyor. Kısaca 2015'te Apple'dan çift kameralı iPhone görmezseniz şaşırmayın. Apple'ın kamera konusunda tedarikçisi ise Largan. Son zamanlarda Largan'ın iPhone 6s ve 6s Plus'ın kamera lenslerinin %80'nini temin edeceği söylendi. Largan CEO'u Linen Ping kısa süre önce düzelenen basın toplantısında üretim kapasitesini arttırmak için çalışmalara başladıklarını söylemişti. Largan'ın bu atılımı gelecekteki çift kamera üretimi için olabilir. Siz çift kameralı iPhone'a ne dersiniz? Sizce daha iyi olur mu? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Tayvan Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
    500

    Yorumlar (2)

    Eli mmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

    Super olar elbet

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Serkan AmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

    4 tane kosunar. Veririz neyse parası :)

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title