Haberler

Randevusuz Sistemle Çalışan Kütahya'ya "Ehliyet" Akını

HADİ ŞENGÜL - Ehliyet almaya hak kazanmış ancak sertifikalarını ehliyete dönüştüremeyen sürücü adayları, yasa gereği 29 Mayıs'a kadar sürücü belgelerini alabilmek için randevulu sistemin geçerli olduğu İstanbul, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi kentlerden gelerek Kütahya'da işlemlerini yaptırmaya çalışıyor.

Kütahya Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Serdar Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Mayıs 2013'te sürücü kurslarıyla ilgili yayınlanan bir yönetmelik gereği, bu tarihten önce sürücü sertifikası almış vatandaşların bu ayın sonu itibarıyla 2 yıllık sürelerinin dolduğunu söyledi.

Türkiye'deki 1 milyon 100 bin sertifikanın ehliyete dönüştürülmesi için 29 Mayıs'ın son tarih olduğunu anımsatan Kan, "Bu yüzden Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bir yoğunluk yaşıyoruz. Bunun nedenleri arasında da çevre illerimizden, hatta İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki vatandaşlarımızın da buraya gelip ehliyetlerini şubemizden almak istemeleri" diye konuştu.

Kan, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki trafik şubelerinin internet üzerinden randevulu sistemle çalıştığını dile getirdi. Kendi şubelerinde randevu sistemi olmadığını belirten Kan, şöyle konuştu:

"Büyükşehirlerden randevu alamayan vatandaşlarımız, randevusuz çalıştığımız için ilimizi tercih ediyor. Bu yüzden şu an için diğer şehirlerden akın oluşması nedeniyle bizde de bir yoğunluk söz konusu. Şu an için şubemizdeki ehliyet işlemleri için 7 personelle vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Daha önce burada 5 personel çalışıyordu, bu yoğunluktan dolayı 2 personel daha takviye yaptık. Şu an günlük 100'ün üzerinde vatandaşımıza sürücü belgesi veriyoruz. Talep çok fazla olduğundan dolayı bir kısım sıkıntılar yaşanmakta olmasına rağmen personelin disiplinli ve yüksek performans göstermesi nedeniyle bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. Şehir merkezinin yanı sıra çevre ilçelerimize de vatandaşlarımızı yönlendiriyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımızın bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı yönünde bizlere soruları oluyor ama şu ana kadar uzatılma konusunda bize gelen herhangi bir talimat ve emir bulunmamaktadır."

İzmir'den ehliyet almak için geldiğini belirten Çağlar Demirer de 2013 yılında ehliyetini almaya hak kazandığını dile getirdi.

İzmir'de uzun kuyruklar olduğunu ifade eden Demirer, "Ehliyetimi almak için buraya geldim. Burada daha az sıra olacağını düşündüm fakat burada da yoğunluk fazla. Devlet büyüklerimizden ve yetkililerimizden, bu sürenin biraz daha uzatılmasını istiyor ve rica ediyoruz" dedi.

Eskişehir'den gelen Kader Güler ise geldiği yerde çok büyük kuyrukların olduğunu anlattı.

Ehliyetini 2007 yılında almaya hak kazandığını anlatan Güler, 29 Mayıs'ın son gün olması nedeniyle ehliyetini almaya karar verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir İstanbul Kütahya İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title