Haberler

Ramis Muslu, Adaylığını Açıkladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Eski Genel Başkanlarından Ramis Muslu, yeniden Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayarak projeleri hakkında bilgi verdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Eski Genel Başkanlarından Ramis Muslu, yeniden Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayarak projeleri hakkında bilgi verdi.

Sabah kahvaltısında gazeteciler ile bir araya gelen Ramis Muslu, 14 Ocak 2014 günü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Şubesi'nde yapılacak olan delege seçimleri öncesi çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Yoğun talep üzerine yeniden genel başkanlık için madenci için mücadele edeceğini ifade eden Ramis Muslu, şöyle dedi:

"Makam mevki hırsı olan bir arkadaşınız değilim. Siz dürüst ilkeli davranırsanız, her şey önünüze geliyor. Bana Rahmetli Şemsi Denizer, 1997 olağanüstü kongre döneminde 'Gel Genel Başkan vekilliğine otur' dediğinde 2 yıllık şube başkanıydım. Kendisine teşekkür edip 'Aday olmayı düşünmüyorum. Kendimi oraya hazır görmüyorum' dedim. Aradan yıllar geçti, genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturmadım ama genel başkanlık koltuğuna oturdum. Alnım, ak başım dik. O görevi ifa ettim. Hem kurumuma, hem bölgeme hem de maden işçisine hizmet verdim. Seçim dönemi geldi, bölgelerden şahsıma karşı bütün bölgelerden 'Başkanım sana ihtiyacımız var.' Dediler. Kendilerine teşekkür ettim. Caddede yürüdüğümüz esnaf arkadaşlarımız, tanıdığım tanımadığım arkadaşlar 'Mücadeleme kaldığın yerden başla' dediler. Ben Üzülmez'den bu mücadele başladım, tekrar bölgemden aday olurum dedim. Tabandan gelen yoğun talep doğrultusunda arkadaşlarımızla birlikte önümüzde 13-16 Ocak tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. Ekibimizle beraber delege seçimlerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

"LOBİYLE TTK'YA SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Düşük ücretle çalışan madencilerin maaşlarını eşit seviyeye getireceğini savunan Ramis Muslu, "Düşük ücretle çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz. 2015 toplu sözleşme süreci başladı. Ankara'da onların sorunlarını ve sıkıntılarını gidereceğiz. Ankara'da bu işlerin nasıl giderildiğini yaptığım görev boyunca gördüm. Arkadaşlarımdan tabandan o yetkiyi alırsam düşük ücretli arkadaşlarımın maaşlarını eşit seviyeye getireceğim. Şu anda yaklaşık 2 bin yer üstü, 7 bini yer altında madenci arkadaşlarımız çalışıyor. Bu kurumu yaşatmak için madenciye ihtiyacımız var. Bartın ve Karabük'teki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ankara'da bir lobi oluşturarak mutlaka TTK'ya sahip çıkmak zorundayız. Alternatifler gelsin gelmesin demiyoruz ama yer altı zenginliklerimizi mutlaka sanayide kullanarak ekonomiye kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Şemsi Denizer Muslu Yerel Haberler

500

Yorumlar (4)

İsmim ÖnemlideyilmobilWeb@haberler.com:

20062009 Arkadaşların düşük maaşla işe alınmasında faktörü olanlar,şimdi düzelteceğiz diyenutuk atmaya başladılar.Sen Ramis Muslu Üzülmezdeki sendikacılığında sendikacılığını yapabildinmiÇaycumalılar sayesinde Genel başlan oldun,genel başkalığında neyi doğru yaptınki şimdi neyi konuşuyorsun.Milletin karşısına utanmadan çıkıyorsun.

0
2
yanıtYanıtla
İsmim ÖnemlideyilmobilWeb@haberler.com:

Sen miletin karşısına çıkmaktan utanmalısın.SendikacılğındaÜzülmeze bir faydan oldumuGenel başkanlığında neyi doğru yaptınız,ne yaptınız

0
1
yanıtYanıtla
madencim@m.m:

Şimdiki yönetim ne vaadler söyledi neler yaptıda madencinin karşısına çıkacak yüzü buluyo sen önce bunun cevabını ver peşinden koştuğun yeri geldi arkasından salladığın dostların üzülmezde ne yaptılar Geriye dönük kim neler yapmış tek tek sıralamak sana yakışmaz galiba atıp tutmak işine geliyo gerçekleri yaz harbi ol

yanıt0
yanıt0
madencimobilWeb@haberler.com:

Ammada yaranız varmış seçim kaybetme korkusu sarmış korkmayın bu kadar madenler sizin değil madencinin tüm şehrin yalanlarla dolanlarla yürümez bu düzen haklı haksız ayırt edilmeli kavga değil madenci düşünülmeli gelecek konuşulmalı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title