Haberler

Ramazanoğlu, ABD'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Anlattı - San

Halk oylaması çalışmaları kapsamında ABD'nin San Francisco kentinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenleyen AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM), Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Dr.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında ABD'nin San Francisco kentinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenleyen AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM), Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu'nu konuk etti.

Chicago ve Los Angeles'taki temaslarının ardından San Francisco'yu ziyaret eden Ramazanoğlu, Silikon Vadisi Türk Diyanet Vakfında düzenlenen programda seçmenlere 16 Nisan'da yapılacak referandum hakkında detaylı bilgi verdi.

Programa Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer'in yanı sıra AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Levent Ali Yıldız, MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Başkanı Ömer Er ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Levent Ali Yıldız yaptı.

Yıldız'ın ardından kürsüye gelen Ramazanoğlu, misafirperverlikleri için Başkonsolosa ve misyon çalışanlarına teşekkür ederek sözlerine başladı.

Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne vurgu yapan Ramazanoğlu, kadınların Türk tarihindeki önemini açıklarken, Türk hakanı Bilge Kağan'dan, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarından örnekler verdi.

Ramazanoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşananları hatırlatarak, "O gece hainler gördü ki, bu devletin sahibi var. Bu vatanın sahibi var. Bu bayrağın sahibi var. Bu millet onların hesaba katmayı unuttukları bir millet. Onlar Türkiye'yi, Irak ya da Suriye gibi zannediyorlardı ama biz 5 bin yıllık tarihi olan kadim bir milletiz. Biz göçebe milleti değiliz. Anadolu coğrafyasında bin yıldır yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sema Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'da daha iyi ve ileri bir demokrasi, daha kurumsal bir demokrasi ve daha iyi işleyen bir devlet mekanizması inşa etmek istiyoruz. Bunun için 18 maddelik bir paket yaptık. Mesele rejim değişikliği değil, rejimimiz tabii ki cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti. Bayrağımız tek, vatanımız tek, milletimiz tek, derdimiz istiklalimiz ve istikbalimizdir. Daha iyi işleyen bir düzen istiyoruz. Yasama ve yürütmeyi güçlendirmeyi, yargıyı bağımsız ve tarafsız kılarak güçler ayrılığını daha iyi işler haline dönüştürmek istiyoruz. Tıkanan bir meclis istemiyoruz. Millet olarak yürümeye değil, koşmaya ihtiyacımız var.

Bize bırakılan mirasın bedelini dedelerimiz Çanakkale Savaşı'nda ödediler, İstiklal Savaşı'nda ödediler. Biz de daha iyi bir ülke, daha ileri bir demokrasisi olan bir ülke, daha güçlü bir Türkiye, sesi daha gür çıkan bir Türkiye'yi evlatlarımıza bırakmak istiyoruz. İşte bizim bırakacağımız anlamlı miras budur. Bunun için 16 Nisan'da anayasa değişikliğine 'Evet' diyoruz."

SKM Başkanı Yıldız da konuşmasında parti teşkilatı olarak görevlerinin referanduma en iyi şekilde hazırlamak olduğunu vurgulayarak, "Seçimin sadece bizlere ve partimize değil, diğer tüm siyasi partilere ve Türk Amerikan toplumuna hayır ve bereket getirmesi, güzel bir sonuçla neticelenmesini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinde yaklaşık 30 eyaleti dolaştıklarını aktaran Yıldız, "Aynı ailenin içinde karı ile koca arasında, kardeşler arasında siyasi fikir ayrılıkları olabilir. Bu referandumda sonuç ne olursa olsun, lütfen birbirimizi dışlamayalım ve ötekileştirmeyelim." temennisinde bulundu.

Programın konukları arasında yer alan MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer de AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, referandumda getirilmesi önerilen yeni sistemin, bürokratik hantallığı gidermeye ve devleti daha iyi işler hale getirmeye aday olduğunu belirtirken, vatandaşları verecekleri oyun rengi ne olursa olsun oy vermeye çağırdı.

Tuncer, "Tabii ki bizim gönlümüzden geçen sandıktan evet oyu çıkmasıdır. Çünkü iş dünyası olarak bürokraside çift başlılığın engellenmesinin, süreçlerin daha hızlı ilerlemesine ve ülkenin 2023 hedeflerine ulaşması için daha hızlı hareket edebilmesine imkan sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda hesap verebilen bir cumhurbaşkanlık makamı olması iş dünyasının bir mensubu olarak bizim de tercih ettiğimiz bir sebeptir." dedi.

Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer de program kapsamında referandumda oylamanın nasıl yapılacağı ve oy verirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularda seçmenleri bilgilendirdi.

Ramazanoğlu ve heyeti ABD temasları kapsamında gelecek günlerde başkent Washington DC ve Boston'da Türk seçmenlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Amerika San Francisco Ali Yıldız AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title