Haberler

Ramazanda Mülteciler ve Terör Mağdurları Yalnız Kalmayacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 50 bin terör mağduruna yardım ulaştırdıklarını söyleyerek, "Bu rakamı ramazan ayında ikiye katlamayı düşünüyoruz" dedi.

AHMET ÖZLER - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 50 bin terör mağduruna yardım ulaştırdıklarını söyleyerek, "Bu rakamı ramazan ayında ikiye katlamayı düşünüyoruz" dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında muhtaçlarla yardım etmek isteyenler arasında köprü vazifesi gördüklerini, özellikle Türkiye'de mülteci olarak bulunanların ve terör mağduru vatandaşların yanında yer alarak ramazanı onlarla geçireceklerini söyledi.

Gıda paketleri ve iftar sofralarıyla bu iki gruba hizmet edeceklerini vurgulayan Kınık, "Mülteci kamplarında ramazan ayının bereketini, şenliğini ve neşesini mülteciler ve çocuklarıyla beraber yaşamaya çalışacağız. Bunlarla ilgili bir seri etkinlik planlıyoruz. Terör mağduru olan vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelerde de onların yanlarında olduğumuzu göstermek adına sahurlarda, iftarlarda ve kumanyalarla yardımcı olmaya çalışacağız." diye konuştu.

"Önceliğimiz acil insani yardımların karşılanması"

Terör operasyonlarının devam ettiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Kızılayın çok boyutlu insani desteğinin olduğunu aktaran Kınık, "İlk önceliğimiz acil insanı yardımların karşılanması. Toplumsal dayanıklılığın artırılması ve sonraki süreçteki toparlanma döneminde de eğitim, yerleşim, barınma, giyecek, psikososyal destek gibi çok boyutlu alanlarda desteklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Kızılayın şefkatini, merhametini ulaştırmış olacağız"

Türk Kızılayının millete ve devlete destekte bulunan bir kurum olduğunu dile getiren Kınık, şöyle dedi:

"Kızılay o bölgede hem devletimizin mensuplarına hem de milletimize yardımlar yapıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 50 bin terör mağduruna Kızılay yardım ulaştırdı. Bu rakamı ramazan ayında ikiye katlamayı düşünüyoruz. Özellikle terörün çok fazla mağdur ettiği Cizre, Nusaybin, Silopi gibi bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırarak buralardan Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'a farklı bölgelere, kırsala göç etmiş olan insanlarımıza da ulaşarak Kızılay'ın şefkatini, merhametini ulaştırmış olacağız."

"Çalışma şartlarımızı sahur ve iftara göre ayarlıyoruz"

Kınık, 365 gün süren bir diğer sorumluluklarının kan olduğunu ve ramazan ayında biraz daha bağışları artırmayı istediklerini belirtti.

Ramazanda gündüz oruç tutanlar olması nedeniyle kan bağışının düştüğünü fakat kan ihtiyacının azalmadığını bildiren Kınık, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu bağlamda biz de çalışma şartlarımızı sahur ve iftara göre ayarlıyoruz. Düzenli kan bağışçılarımızın ramazan ayında sahura kadar kan bağışı noktalarına gelerek bağışlarını yapmalarını istirham ediyoruz. Kan miktarının kış veya ramazan ayı demeksizin sürekli belirli seviyelerde tutulması gerekiyor. Bu anlamda da bizler o dönemin özelliğine göre birtakım kampanyalar yaparak bu farkındalığı oluşturmaya gayret edeceğiz."

20 bin Filistinli aileye yardım

Gazze Şeridi'ndeki 20 bin Filistinli aileye gıda desteği sağlayacaklarının vurgulayan Kınık, ambargo altındaki Filistin ve Gazze'de yaşayan halkın ramazanda boynu bükük kalmasın diye desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Türkiye Kızılay Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title