Haberler

Ramazanda Gıda Fiyatları Düştü

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Altunbilek: "Ramazanın başında 'fiyatlar çıkmayacak aksine düşecek' demiştim. Kesinlikle çıkmadı, düştü" "Et fiyatları yükselecek mi? diye çok konuşuldu.

ANIL BAĞRIK - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, daha önce tahmin ettikleri gibi ramazan  ayında fiyatların artmadığını bildirdi.

Altunbilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, perakende sektörü açısından ramazanın yaz mevsimi ve tatil dönemi olmasına rağmen beklenenden daha iyi geçtiğini söyledi.

Ramazanda cirolarda şimdiye kadar yüzde 5 civarında artış olduğunu bildiren Altunbilek, şöyle konuştu:

"Ramazanın başında 'fiyatlar çıkmayacak aksine düşecek' demiştim. Kesinlikle çıkmadı, düştü. Et fiyatları yükselecek mi? diye çok konuşuldu. Bir iki gün bazı kişilerin yaptığı zam görüldü ancak sonra fiyatlar eski haline döndü. Tavuk fiyatları yüzde 5 civarında düştü. Sebze meyve fiyatları da zaten yaz sezonu olduğu için iniş halinde."

Altunbilek, ramazanın sektöre getirdiği bereketin bayrama birkaç gün kala etkisini daha da artıracağını dile getirdi.

Sektörün yasa beklentisinin ise halen sürdüğünü aktaran Altunbilek, bu durumun "kanayan bir yara" olduğunu kaydetti.

Altunbilek, Türkiye'de 65 bin çalışanla hizmet verdiklerini, çalışanların daha huzurlu ve refah bir iş hayatına kavuşması için pazar günlerinin tatil olmasını istediklerini hatırlattı.

Avrupa'da bütün perakende sektörünün pazar günleri kapalı olduğuna dikkati çeken Alntunbilek, şöyle devam etti:

"Mesai saatlerinin düzenlenmesi istiyoruz. Birbirine çok yakın marketler açılıyor. Marketler açılmasın demiyoruz ama kurallı olsun. Önüne gelen market açmasın. Çok market açmak iyi iş yapmak anlamına gelmiyor. Bu durum ticarete zarar getiriyor. Yasayla bir düzenleme gelsin. Yasanın bu dönem çıkacağı söyleniyor. İnşallah çıkar da hem perakendeciler hem de çalışanlarımız huzur bulur diye düşünüyoruz."

Altunbilek, Türkiye'de bir AVM kirliliği olduğunu da savunarak, bu konularda düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title