Haberler

Ramazanda Çareyi Gece Çalışmakta Buldular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Projektör aydınlatması altında işçilerin çalışması- İşçilerden detay- İşçilerin sahur yapması- İşçilerle röportaj- Tarlada çalışan işçiler Ramazanda çareyi gece çalışmakta buldular- Muş'ta bazı inşaat işçileri, bunaltıcı yaz sıcakları nedeniyle iftardan sonra çalışmaya başlıyor- İşçilerden Çelik: - "Sabaha kadar çalışıyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Projektör aydınlatması altında işçilerin çalışması- İşçilerden detay- İşçilerin sahur yapması- İşçilerle röportaj- Tarlada çalışan işçiler Ramazanda çareyi gece çalışmakta buldular- Muş'ta bazı inşaat işçileri, bunaltıcı yaz sıcakları nedeniyle iftardan sonra çalışmaya başlıyor- İşçilerden Çelik: - "Sabaha kadar çalışıyoruz. Sahuru da burada yapıyoruz" Muş'ta bazı inşaat işçileri, ramazanda bunaltıcı sıcaklar nedeniyle iftardan sonra başladıkları çalışmalarına sabaha kadar devam ediyor.Uzun yaz günlerinde sıcak havanın da etkisiyle ramazanda çalışmakta zorlanan inşaat işçileri, iftardan sonra inşatlarının yolunu tutuyor. Sahuru burada yapan işçiler, projektör ve lambalarla aydınlattıkları inşaatta gün ışıyana kadar çalışıyor.İşçilerden Ayhan Çelik, ramazanda çareyi gece çalışmakta bulduklarını belirterek, "Sabaha kadar çalışıyoruz. Sahuru da burada yapıyoruz" dedi. Ahmet Türk ise aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz iş yapamadıklarını ve oruç tutmakta zorlandıklarını ifade ederek, "İftarımızı açtıktan sonra gelip çalışıyoruz. Sahurumuzu da burada yaptıktan sonra saat 06.00'da eve gidiyoruz" ifadelerini kullandı.Öte yandan, Diyarbakır'dan Muş'a şeker pancarı tarlalarında çalışmaya gelen tarım işçileri de ramazanda sıcak havaya rağmen ekmek parası için ter döküyor. Ailesiyle Muş'a gelen işçilerden Nurettin Karadal, ramazanda özellikle yaz mevsiminde çalışmanın çok zor olduğunu söyledi. Havanın sıcaklığına işaret eden Karadal, "Orucuz ve susuz kalıyoruz. Diyarbakır kadar sıcak burası. Mecbur çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ayhan Çelik Diyarbakır Muş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title