Haberler

Ramazanda Beslenme Önerileri

Beslenme ve diyet uzmanı Dr.

Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç, iftarda hayvansal proteinli yiyeceklerden sonra pilav ve makarnadan uzak durulması gerektiğini, bunların yerine zeytinyağlı bir salata veya sebze yemekleri tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Saraç, Tekira Alışveriş Merkezi'nde düzenlediği söyleşide, ramazan ayının son yıllarda sıcak iklime denk geldiğini, bu aylarda oruç tutanların özellikle beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

"İftarda, hayvansal proteinli yiyeceklerden sonra pilav ve makarnadan uzak durulmalı. Bunların yerine, zeytinyağlı bir salata veya sebze yemekleri tercih edilmeli" diye konuşan Saraç, kızartma türü yiyeceklerden kesinlikle uzak durulmasını önerdi.

Bakliyat türü besinlerin iftar ve sahurda tercih edilmesini tavsiye eden Saraç, iftar yapıldıktan bir kaç saat sonra tatlı tüketilmesinin önemine işaret etti. İftarın hemen arkasından alınan tatlının kan şekeri dengesini bozabileceğini vurgulayan Saraç, "Ramazanda şekerden kaçının. Tatlıyı iftardan bir kaç saat sonra alın. Böylece şeker hastalığı riskinden kurtulmuş olursunuz. Tatlıyı seçerken de hafif olanlarını tercih edin. Hafif sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Şeker yerine hurma şurubu kullanın. Hurma şurubu aynı zamanda enerji verir. İçeceklere de dikkat etmeliyiz. Maden suyu veya buzlu çay diğer içeceklere oranla daha iyidir. İftarda, yarım bir pidenin üstüne tereyağı gibi ağır yiyecekler tüketirseniz, vücudunuza işkence yaparsınız" görüşlerini dile getirdi.

Muhabir: Ergin Akgün

Yayıncı: Neşat Ergül - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Ender Saraç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title