Haberler

Ramazana doğru -

Bursa Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan ramazan ayının kentte anlamına yakışır şekilde yaşanması için "Temaşa-i Ramazan" programı hazırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan ramazan ayının kentte anlamına yakışır şekilde yaşanması için "Temaşa-i Ramazan" programı hazırladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından organize edilen "Temaşa-i Ramazan" programıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yıl da özel programlarla farklı ve anlamlı bir atmosferde yaşanacağını söyledi.

Ramazan gecelerine renk katacak "Temaşa-i Ramazan 2014" etkinliklerinin Merinos Park'ta gerçekleştirileceğini anlatan Altepe, "Ramazan ayı, yüzyıllar içinde kendi kültürünü oluşturmuş bir ay. Ülkemizde bu kültürü en güzel şekilde yaşayan belde ve topraklar bizim topraklarımız. Bu kültürü en güzel şekilde yaşayan millet de bizim milletimiz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurum, kuruluş ve birimlerimizle, Bursa'da herkesin ramazanı en güzel şekilde hissetmesi ve bu güzelliği yaşaması konusunda her türlü katkıyı sağlayacak ve etkinlikleri gerçekleştireceğiz" dedi.

- İsveçli Müslüman şarkıcı Maher Zain konser verecek

Altepe, bu yıl ki etkinliklerde yurt içinden ve yurt dışından sevilen sanatçılar Mustafa Ceceli, Nev, Uğur Işılak, Ayna, Murat Göğebakan, Şükriye Tutkun, Fatih Kısaparmak, Orhan Hakalmaz ve Orhan Ölmez'in konser vereceğini belirterek, "Ramazan ayında vereceği konserler için Türkiye'ye gelen Lübnan kökenli İsveçli Müslüman şarkıcı ve söz yazarı Maher Zain albümlerindeki Türkçe, Arapça ve İngilizce şarkılarını Bursalılar için seslendirecek. Türk asıllı Makedon müzisyen Mesut Kurtiş de sufi müziğinin en güzel örnekleriyle Bursalılarla birlikte olacak. Usta yorumcu Uğur Aslan'dan şiirler dinleyeceğiz. İlahi ve ezgilerin vazgeçilmez isimleri Sedat Uçan ve Grup Dergah bizlerle birlikte olacak. Hoş sohbetiyle ekranların sevilen yüzü haline gelen İkbal Gürpınar, Yavuz Bahadıroğlu gibi konuklarıyla her çarşamba Bursalı sevenleriyle birlikte olacak" diye konuştu.

Gazeller, kasideler, naatlar ve ilahilerin sema gösterisi eşliğinde icralarının yapılacağı çeşitli konserlerin de programda bulunduğunu kaydeden Altepe, şunları söyledi:

"Kadir Gecesi özel programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf müziğinin nadide örneklerinden hazırlanmış repertuvarın yanı sıra sazendeler eşliğinde mevla zikri ve semazenler eşliğinde mevlevi ayini gerçekleştirilecek. Her perşembe değerli hafızlardan Kur'an-ı Kerim ziyafeti yaşanacak. Her cuma günü gerçekleştirilecek 'Ramazanda Sağlık' programlarıyla da konusunda uzman doktorlar halkı bilinçlendirecek. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Bursa İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi koroları da konserleriyle programa renk katacak. Aynı zamanda ramazan eğlenceleri ve yöresel halk dansları gösterileri de izleyicileriyle buluşacak."

Altepe, Büyükşehir Belediyesinin, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım haricindeki 14 ilçede Temaşa-i Ramazan etkinlikleri kapsamında konserler, şehir tiyatrosu etkinlikleri ve çeşitli programlar gerçekleştireceğini aktardı.

Emirsultan Meydanı ile Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki katlı otoparkta ve değişik merkezlerde kurulacak iftar çadırlarıyla her gün 6 bin kişiye iftar verileceğini bildiren Altepe, belediye olarak ay boyunca da 30 bin aileye de erzak yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Merinos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title