Haberler

Ramazana Doğru

Bursa Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan Ramazan ayının kentte anlamına yakışır şekilde yaşanması için "Temaşa-i Ramazan" programı hazırladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen "Temaşa-i Ramazan" programıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yıl da özel programlarla farklı ve anlamlı bir atmosferde yaşanacağını söyledi.

"Temaşa-i Ramazan 2013" etkinliklerinin Merinos Park'ta gerçekleştirileceğini anlatan Altepe, "Ramazan ayı, hayatımıza ayrı bir renk ve tat katmaktadır. Bursa olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve ilçe belediyelerimizle bu yıl da Ramazan ayının tüm renkleriyle yaşanması için gereken çalışmaları gerçekleştirdik" dedi.

Altepe, bu yıl ki etkinliklerde sevilen sanatçılar Zara, Muazzez Ersoy, Ahmet Özhan, Mustafa Ceceli, Ömer Faruk Tekbilek, Kubat, Fatih Kısaparmak, Zekai Tunca, Orhan Hakalmaz, Ümit Tokcan, Selma Geçer, Özgür Eren ve Erdal Akkaya'nın konser vereceğini belirterek, "Şiirin usta yorumcuları Uğur Aslan, İbrahim Sadri ve Kahraman Tazeoğlu da sevenleriyle bir araya gelecek. İlahi ve ezgilerin vazgeçilmez isimleri Sedat Uçan ve Ömer Karaoğlu'nun da yer alacağı programda, hoş sohbetiyle ekranların sevilen yüzü haline gelen İkbal Gürpınar, Dr. Ümit Aktaş, Cemalnur Sargut ve Yusuf Kavaklı her çarşamba Bursalı sevenleriyle birlikte olacak" diye konuştu.

Altepe, programda yerel tasavvuf müziği sanatçılarına da yer verdiklerini kaydederek, Hüseyin Taşçeşme, Ubeydullah Sezikli, Sinan Topçu, Veysel Bilen, Mesut Yavaş, Abdullah Beyhan, Ahmet Feyzi ve Bayram Büyükoruç'un programlarının severek izleneceğine inandığını bildirdi.

Gazeller, kasideler, naatlar ve ilahilerin sema gösterisi eşliğinde icralarının yapılacağı çeşitli konserlerin de programda bulunduğunu kaydeden Altepe, şunları söyledi:

"Kadir Gecesi'nde mevlit, Kur'an-ı Kerim ve tasavvuf müziğinin nadide örneklerinden hazırlanmış repertuvarın yanı sıra mevlevi mukabelesi, niyaz ilahisi ve okunacak aşr-ı şerif ile Kadir Gecesi programı keyifle dinlenecek. Her perşembe hafızlar Kur'an-ı Kerim ziyafeti verecek. Her cuma günü gerçekleştirilecek, 'Ramazan'da Sağlık' programlarıyla da konusunda uzman doktorlar halkı bilinçlendirecek. Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Bursa İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi koroları da konserleriyle programa renk katacak. Aynı zamanda ramazan eğlenceleri ve yöresel halk dansları gösterileri de izleyicileriyle buluşacak."

-İhtiyaç sahiplerine "Gülümseten Kart"

Başkan Altepe, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki katlı otoparkta kurulan ve yoksul vatandaşların yanında iftar saatinde evine ulaşamayan herkese hizmet verecek aşevinden her gün 4 bin kişiye, Emirsultan Meydanı'nda da her gün en az bin kişiye sıcak yemek dağıtılacağını söyledi.

Orhangazi Parkı, Osmangazi Metro İstasyonu ve Merinos Parkı'nda vatandaşlara iftar saati çorba dağıtılacağını da anlatan Altepe, erzak yardımları için de hazırlanan, "Gülümseten Kart" ile ihtiyaç sahibi vatandaşların sadece Ramazan'da değil tüm yıl boyunca marketlerden alışveriş yapabileceğini belirtti.

- Enderun teravihleri

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da Ramazan ayının, oruç ve bereket ayı olmasının yanında seher aydınlığında sahuru, iftar vakti de sıcak pideyi paylaşma anlamı taşıdığını ifade etti. Ay, Ramazan ayında Enderun teravihleriyle bir geleneğin de Bursa'da yaşatılacağını kaydetti. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Muazzez Ersoy Recep Altepe Merinos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title