Haberler

Ramazan Sonrası Metabolizmanızı Hızlandırın

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, Ramazan sonrası beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, Ramazan sonrası beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, Ramazan ayı boyunca oruç nedeniyle sık aralıklarla beslenme düzenine mola verildiğini belirterek, "Ramazan ayında öğün sayısı neredeyse ikiye düşmekte. Bu nedenle de metabolizma hızı yavaşlar. Ramazan ayından sonra amacımız her zaman metabolizmayı hızlandırmak ve vücudun biyoritmini yakalamasına destek olmaktır. Bu nedenle bazı küçük önlemler alıp, bilinçli bir şekilde beslenirsek; bayramı hem keyifli hem de sağlıklı bir şekilde geçirmiş oluruz" dedi.

"ÖĞLE YEMEĞİNİ ATLAMAYIN"

Bayram sabahı, hafif bir kahvaltıyla güne başlamanın çok önemli olduğunu hatırlatan Diyetisyen Yurdakul, "Sabah geç kalkılsa bile öğle yemeği atlanılmamalıdır. Tatlı türü şeylerle öğle yemeğini geçiştirerek akşama kadar yemek yememek, metabolizma hızımızı azaltarak şişmanlığa zemin hazırlayan oldukça kötü bir alışkanlıktır. Ramazan Bayramı boyunca şerbetli tatlı ve çikolata tüketimi artar. Bu tür besinler şeker, yağ, undan zengin olup glisemik indeksleri de yüksek olduğundan kan şekerini hızla arttırıp yağ depolanmasına sebep olur" diye konuştu.

"SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN"

Fazla miktarda çikolata ve tatlı tüketiminin mide yanması ve bağırsak sistemi bozukluklarına sebep olarak birçok sağlık problemine yol açtığını sözlerine ekleyen Diyetisyen Yurdakul, "Bu nedenle, tatlı tüketiminden mümkün olduğu kadar sakınmak gerekir. Eğer tatlı tüketilmek isteniyorsa yine miktarlarına dikkat edilerek sütlü tatlılar tercih edilebilir. Ramazan süresince kişilerde sıvı alımı düşer. Bu yüzden mutlaka bayram süresince ve sonrasında sıvı içeriği yüksek gıdalar ve su içilerek günlük sıvı ihtiyacımız olan 2-2,5 litreye ulaşmak gerekir" dedi.

"AZ VE SIK YEMEK YİYİN"

Metabolizma hızını arttırmak adına 'az az, sık sık' diye adlandırılan 2.5 ila 3 saat aralıklı ana ve ara öğünlerden oluşan beslenme düzenine dönülmesi gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Yurdakul, şunları söyledi:

"Bayramda ikramları dikkatli tüketmeliyiz. İkram edilen tatlı ve içeceklerden en masum olanlarını tercih etmemiz, ısrarlara kulak tıkamamız gerekir. Pişirme yöntemlerine bakılarak kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında veya ızgara tercih edilmelidir. Yağsız et, derisiz tavuk tercih edilmelidir. Yağ ve tuz içeriği fazla olan sakatatlardan uzak durulmalıdır. Bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Medical Park Antalya Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title