Haberler

Ramazan Sokağı Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ramazan Sokağı’ açılışı gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ramazan Sokağı' açılışı gerçekleşti.

Gaziantep Kalesi altında Büyükşehir Belediyesi küçük bir çarşı oluşturarak 'Ramazan Sokağı' ismiyle çarşı açılışı gerçekleştirdi. Oluşturulan çarşıda süs eşyacısından, kebapçısına, bakır eşyalarının satıldığı statlar ve iftardan sonra da Karagöz ve Hacivat ile orta oyunlarının sergileneceği bir küçük bir platform yer alıyor.

'Ramazan Sokağı' açılışını Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptı.

Açılışın ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halk oyunları ekibinin halayına eşlik etti. Halay gösterisinin ardından Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu birlikte statları gezerek inceleme yaptı. Fatma Şahin statlarda çocuklara elma şekeri ve tatlı dağıttı.

Yapılan stat gezisi sonrası Şahin açılışla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi:

"Toplumun huzuru ve barışı için bireyin huzuru ve barışı için manevi mutluluğu için bize iyiyi kötüden ayırt etmemiz için yapılması gerekenleri gösteren Kuran-ı Kerim'in indirildiği bir aydır Ramazan ayı. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız. Biz muhteşem bir medeniyetin evladıyız. Muhteşem bir inancın evlatlarıyız. Sevgili gençlerimizin çocuklarımızın Ramazan ayı nedir, ilahi mesajı nedir? Bunu yaşaması, yaşatması ve kendi çocuklarına bunu geleceğe taşıması lazım. bu bizim kimlikli olmamızı, kişilikli olmamızı ve yarınlara savrulup gitmemizi sağlayacak. Aynı zaman da bugün çok sıcak bir havada bize oruç tutturan irade o kadar önemli ki sabrediyoruz. Açlığa sabrediyoruz ama bir taraftan açlık nedir? Fakire fukaraya yardım etmemiz gerektiğini sadakanın önemini zekatın önemini anlıyoruz. Bu nedenden bu mübarek ayda kardeşliğin barışın, hoşgörünün, dayanışmanın veren elin alan elden daha üstün olduğunu, komşusu açken tok yatanın bizden olmadığı anlayışını yeniden bütün yüreğimizde hissediyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından Karagöz ve Hacivat, orta oyun gösterileri sergilendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Şehitkamil Aydın Yerel Haberler

title