Haberler

Ramazan Ruhu Esenler'i Kuşattı

Güncelleme:

Esenler'de Ramazan ayı "Vakit Kardeşlik Vakti" konseptiyle hazırlanan çok sayıda proje ve etkinlikle, manevi ruhuna uygun şekilde doyasıya yaşanacak.

Ramazan ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler'de coşku ve heyecan içinde geçecek. "Vakit Kardeşlik Vakti" sloganıyla, 29 gün boyunca konserlerden sohbetlere, geleneksel gösteri sanatlarından mahalle iftarlarına kadar onlarca etkinlik Esenlerlilerle buluşacak. On bir ayın sultanı Ramazan'ı karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi'nin, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun hayata geçirdiği çok sayıda proje, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ESENLER'DE "VAKİT KARDEŞLİK VAKTİ"

Esenler Belediyesi'nin hazırladığı "Vakit Kardeşlik Vakti" konseptli proje ve etkinlikleri tek tek açıklayan Başkan Göksu, bu Ramazan ayında Esenler'de yapılacak çalışmaların 3 temel başlıkta özetlenebileceğini söyledi. Başkan Göksu, "Bu mübarek ayda Ramazan'ın ruhunu şehre üflemek, şehrin sosyal katılımını sağlamak ve şehri yönetenleri şehirliyle buluşturmayı amaçlıyoruz" dedi. Göksu, "Vakit Kardeşlik Vakti" konseptini seçmelerini ise "Bu konseptimizle kardeşliğimizi yeniden hatırlamamız, bu kardeşliğimizi Ramazan vesilesiyle şehrin ruhuyla bütünleştirmek istedik" diye açıkladı. Göksu, Doğu ve Güneydoğu illerinde de iftarlar vererek kardeşliklerini pekiştireceklerini söyleyerek, "Ramazan sonunda Allah izin verirse 150 bin kişiye iftar vermiş olacağız" dedi.

ALO İFTAR, EVE TESLİM İFTAR VE İFTAR ÇORBA ÇEŞMELERİ

"Alo İftar projemizle her iftar ve sahurda ihtiyaç sahiplerinin evlerine 4 çeşit yemek vereceğiz" diye konuşan Başkan Göksu, Esenler Belediyesi'nin başarıyla uyguladığı ve herhangi bir sebeple (yolculuk, ev taşıma, hastalık v.s.) iftar sofrası hazırlayamayanlar için başlattığı "Alo İftar" hattının bu sene de hizmette olacağını söyledi.

Başkan Göksu, Türkiye'de çok sayıda belediyenin örnek aldığı ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan "Eve Teslim İftar" ile hizmeti vatandaşların ayağına taşımaya devam edeceklerini belirtti. Esenler Belediyesi tarafından, sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar düşünülerek hazırlanan Esenler Çorba Çeşmeleri'nin Ramazan ayında İftar Çorba Çeşmesi olarak hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

HESAPLAR BAŞKAN'DAN, ASKIDA İFTAR

Esenler Belediyesi, bu yıl ilçede iki yeni proje daha başlatacak. "İftarınız İkramımızdır" sloganıyla başlatılan uygulama ile Ramazan boyunca Esenler'de önceden tespit edilecek lokantalarda o akşam yenilen iftarlar, Başkan Göksu tarafından ikram edilecek. Esenler'de yolda ve darda kalan herkese ulaşmak için bu yıl yeni projeleri hayata geçireceklerini belirten Başkan Göksu,"Esenler'de herkes için iftar var. Askıda İftar projesi bu yıl başlatacağımız bir uygulama. Ramazan boyunca her akşam 11 camimizde belediyemiz ve hayırseverlerin karşılayacağı kumanyalar ile o mahallede gözümüzden kaçmış ihtiyaç sahipleri varsa onlar iftarlarını yapacak. İnanıyorum ki; bu projeye halkımız da destek verecek. Böylelikle tüm ilçe olarak Ramazan'ın bereketini tam anlamıyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN İLK ÇOCUK SOKAĞI'NDA ÇOCUK İFTARI

Başkan Göksu, Ramazan'ın ilk iftarını her yıl olduğu gibi, yine çocuklarla birlikte yapacak. Çocuk İftarı'nın artık bir gelenek hale geldiğine dikkat çeken Göksu, "İnsanın hayatında unutamadığı ilkleri vardır. Bu ilklerden biri de oruç tuttuğunuz ilk gündür. Geleneksel hale gelen 'Çocuk İftarı'mızda hayatlarından ilk defa oruç tutan evlatlarımıza Ramazan'ın ilk günü, dünyanın ilk Çocuk Sokağı'nda iftar vereceğiz" diye konuştu.

HER SOKAKTA, HER CADDEDE İFTAR

Esenlerliler, Ramazan'ın bereketini sadece ihtiyaç sahipleri ile değil komşularıyla da paylaşacak. Komşuluk ve kardeşlik ruhunun önemine dikkat çeken Göksu, "16 mahallede gerçekleştireceğimiz komşu iftarlarında sofralar, tüm komşuların getirdikleri aşlarla bereketlenecek. Komşularla İftar Lezzeti programlarında ise mahalle kültürü, yardımlaşma ve kardeşlik duyguları zirveye ulaşacak. Sokaklarda kurulacak ortak sofralarda dostluk, kardeşlik ve muhabbet pekişecek" dedi.

SAHURA MEMLEKETE

Başkan Göksu, Dörtyol Meydanı'ndaki derneklerin bulunduğu alanda, her yörenin kendine özgü yemeklerinin sahurda ikram edileceğini söyledi. Göksu, "Her gece bir yöremizin lezzetleriyle Esenler'de hemşehrimizle sahur yaparak kardeşliğimizi pekiştireceğiz ve Anadolu'nun lezzetlerini sadece damağımızda değil kalbimizde ve ruhumuzda hissedeceğiz" diye konuştu.

HEREDOT CEVDET HELVA SOHBETLERİ'NDE

Ramazan'ın bereketini tüm ilçeye yaymak için geçen yıl başlatılan ve bir Osmanlı geleneği olan Helva Sohbetleri, bu yıl Heredot Cevdet lakaplı sanatçı Hasan Kaçan ile damaklarda tat bırakmaya devam edecek. Helva Sohbetleri ile bir kültürü yaşatacaklarını hatırlatan Göksu, "Şehrin değişik buluşma alanlarında bir taraftan helva dağıtılırken bir taraftan da Heredot Cevdet'in müthiş anlatımıyla Ramazan sohbetleri şahlanacak" şeklinde konuştu.

GÖNÜL SULTANLARI DÖRTYOL MEYDANI'NDA OLACAK

Ramazan'da şehrin sosyal katılımını sağlamayı da amaç edindiklerini belirten Göksu, "Esenler'de Ramazan etkinliklerinin merkezi yine Dörtyol Meydanı olacak. Ramazan gecelerinde bir manevi iklim oluşturmak için bu toprakları mayalayan, toplumumuza rehberlik etmiş olan gönül sultanları Anadolu'yu Mayalayanlar programında misafir edilecek" dedi.

HACİVAT- KARAGÖZ KARAVANI

Ramazan etkinliklerinde çocuklar da unutulmadı. 29 gün boyunca Esenler'i mahalle mahalle dolaşacak Hacivat -Karagöz Karavanı, çocuklara Ramazan sevinci yaşatacak. Karavanın her akşam farklı bir yerde olacağını belirten Başkan Göksu, "Karavanımız her akşam farklı bir mahallede olacak. Hacivat ve Karagöz, animasyon ve tiyatro gösterileri ile çocuklarımızla birlikte olacak. Böylece mahallelerimizin belirli noktalarında Ramazan'ın bereketini çocuklarımızla da paylaşacağız" dedi.

KADİR GECESİ'NDE KÂBE İMAMI DA OLACAK

Kadir Gecesi'nde yüz binlerce gönül, Dörtyol Meydanı'nda bir kez daha bir araya gelecek ve duada buluşacak. Ellerin semaya açılacağı bin aydan daha hayırlı gecede, mazlumlar ve dünya barışı için dua edilecek. Kadir Gecesi'nde Kâbe İmamı'nın da Esenler'de olacağını açıklayan Başkan Göksu, Ramazan ayında ayrıca İstanbul'un manevi noktalarını gezmek isteyenler için de manevi ziyaretler düzenlendiklerini söyledi.

YOKSULUN YÜZÜ EDİM KART'LA GÜLMEYE DEVAM EDECEK

Başkan Göksu, ihtiyaç sahiplerinin Esenler Belediyesi Dayanışma ve İyileştirme Merkezi (EDİM)'den Ramazan erzaklarını temin edebileceklerini hatırlattı. Göksu, "Bu Ramazan da, yoksullarımız, kendilerine verilen EDİM Kart ile EDİM'den iftarlık ve bayramlık malzemelerini alabilecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenler Dörtyol Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title