Haberler

Ramazan İndirimleri Otelleri Doldurmaya Yetmedi

Ramazan ayının turizmciler açısından bu yıl tatil sezonunun "zirvesine" denk gelmesi nedeniyle yerli turiste hitap eden bazı otel ve tur operatörlerinin hazırladığı alternatif tatil paketleri beklenen ilgiyi görmedi TUROFED Başkan Yardımcısı İşler: "Ramazan dolayısıyla yapılan kampanyalar ve indirimler.

AHMET BAYRAM - Ramazan ayının turizmciler açısından bu yıl tatil sezonunun "zirvesine" denk gelmesi nedeniyle yerli turiste hitap eden bazı otel ve tur operatörlerinin hazırladığı alternatif tatil paketleri beklenen ilgiyi görmedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli turiste hitap eden otellerin ramazan ayını yaklaşık yüzde 60 doluluk oranıyla geçirdiğini belirtti.

İşler, otellerin ramazan dolayısıyla hazırladığı kampanyaların ve alternatif tatil seçeneklerinin beklenen ilgiyi görmediğini belirterek, "Yerli turiste hitap eden bazı oteller, bu ayda doluluk oranların yüksek tutmak için ramazana özel kampanyalar, etkinlikler ve yüzde 50'ye varan indirimler yaptı. Oteller, misafirlerine gündüzleri mukabele okuyabilecekleri, vakit ve teravih namazlarını cemaatle kılabilecekleri, iftar ve sahur programlarına katılabilecekleri paketler sundu ancak yapılan kampanyalar ve indirimler pek itibar görmedi, otelleri doldurmadı. Vatandaşlarımız fırsat odaklı düşünmeyip, ramazan ayını evinde ibadet ederek geçirmeyi tercih etti" dedi.

Otellerin beklenen ilgiyi görmemesinde ramazanın yanı sıra KPSS ve LYS'nin temmuz ayı içerisinde yapılmasının da etkili olduğunu ifade eden İşler, "Yüzde 40'lık kaybımız var ama yine de mutluyuz. Halkımız, dinine ve ibadetine olan bağlılığını göstermiş oldu" diye konuştu.

"Bayramdan sonra doluluk yüzde 100"

Ramazan Bayramı itibariyle otellerin yeniden yüzde 100'lük doluluk oranlarına ulaştığını kaydeden İşler, "Ramazan tatili, turizmciler için sevinç tatiline dönüştü. Ramazanı içine alan temmuz ayını yüzde 40'lık bir kayıpla geçmemize karşın ağustosta zam yapmadık. Bayramdan sonra doluluk oranı yüzde 100" ifadelerini kullandı.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu ise ramazan dolayısıyla turlara kayıtlarda normal sezona göre yaklaşık yüzde 30-35 düşüş olduğunu, bundan en çok etkilenenin de kültür turları olduğunu aktardı.

Kapadokya, GAP, Ege ve Karadeniz bölgelerine yapılan kültür turlarında herhangi bir artışın yaşanmadığını dile getiren Polatoğlu, "Ramazanda en çok kültür turları etkilendi. Biraz yorucu geldiği için otobüsle gezmeli turlara rağbet azaldı. Herhalde insanlar, ramazanda hem oruç tutup hem de böyle kültürel tur yapmak istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Polatoğlu, bayramda ve bayramdan sonra yapılacak yurt içi ve yurt dışı turların yüzde 100'e yakın oranda dolduğunu sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Cem Polatoğlu Mehmet İşler Türkiye Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title