Haberler

Ramazan'ın Keyfi Bursa'da Yaşanır

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'da gerçekleştirilen 'Şehr-i Ramazan' etkinlikleri, Ramazan akşamlarına bambaşka bir keyif katıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen 'Şehri Ramazan' programında Sinan Topçu sahneye çıktı. Bursa'nın sevilen tasavvuf sanatçılarından Topçu, sevilen ilahileri seslendirdiği programında büyük beğeni topladı. Topçu, ilahileri okurken kendisine eşlik eden semazenlerle birlikte programında görsel bir şölen yaşattı. Sema gösterisini büyük bir beğeniyle izleyen vatandaşlar görsel şöleni cep telefonlarına kaydederek ölümsüzleştirdi. Konserinin sonuna doğru, babası İsmail Topçu'yu da sahneye davet eden başarılı sanatçı 'Elveda Ya Şehr-i Ramazan' kasidesini babasıyla birlikte okudu.

Kutlu Yolun İlk Yolcuları

'Şehr-i Ramazan' programının Merinos Parkı durağında, vatandaşlar önce Hüseyin Goncagül ile orta oyunu keyfi yaşadı. Merinos Park'ta açık alanda kurulan mescitte, İstanbul Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Metin Çakar nezaretinde teravih namazı kılındı. Aynı akşam Merinos Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, 'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' adlı tiyatro oyununu ilgiyle izledi. 'Çağrı' filminden sahneye uyarlanan ve filmin müzikleri ile önemli sahnelerinden alıntılar yapan oyun, izleyicilere müthiş bir duygu fırtınası yaşattı. 'Beyaz Düşler Sahnesi' sanatçıları tarafından sahnelenen oyun, duygusal anlara sahne oldu.

FSM'de 'İnleyen nağmeler'

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında düzenlenen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri kapsamında ise 'İnim İnim İnleyen Nağmeler' oyunu sahnelendi. TRT´nin beğeniyle takip edilen 'Seksenler' dizisinde de rol alan İstanbul Meydan Sahnesi sanatçılarının performansıyla sergilenen 'İnim İnim İnleyen Nağmeler' oyunu seyircilerden tam not aldı. Oyunda, Osmanlı döneminden günümüze tiyatronun ve eğlence hayatının nasıl şekil değiştirdiği neşeli bir anlatımla sergilendi. Oyunda, orta oyunundan batılı anlamdaki tiyatroya geçiş, darbelerin tiyatroya getirdiği yasaklar, yetmişli yıllarda eğlence hayatına giren gazinolar, Brezilya dizileriyle birlikte yeni eğlence aracı olan televizyonlar ve bu değişim süreçlerinin topluma yansıması gözler önüne serildi. Sanatçılardan Hacı Ali Konuk, gazinoların anlatıldığı bölümde Zeki Müren'i oynarken birden sahneden inerek seyircilerin arasına daldı. Şarkısının bir bölümünü izleyicilerin içinde seslendiren sanatçı, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title