Haberler

Ramazan'ın İlk Cuma Namazında Camiler Doldu Taştı

Eskişehir’de Ramazan ayının ilk Cuma namazında camiler ve avlularda izdiham yaşandı.

Eskişehir'de Ramazan ayının ilk Cuma namazında camiler ve avlularda izdiham yaşandı.

Kentin en büyük ve tarihi camilerinden olan Reşadiye Camii'nde Ramazan ayının getirdiği manevi ortamda ilk Cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, cami bahçesini doldurarak adeta izdihama yol açtı. Cuma namazının hutbesi konusu ise 'Oruç' oldu. Orucun faziletleri ve oruçlu iken yapılmaması gerekenler imam hatipler tarafından cami cemaatine anlatıldı. Namaz öncesi ve sonrasında yapılan dualara herkes ellerini semaya açarak hep bir ağızdan 'Amin' dedi.

Ramazan'ın Temmuz ayına denk gelmesi ve hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle bazı vatandaşlar bahçedeki ağaçların gölgesinde namaz kıldı. Yaşanan izdihamdan dolayı bazı vatandaşlar cami banklarında namazlarını kılarken, bazı vatandaşlar da yanlarında getirdiği seccadelerini yer bulamayan kişilerle paylaşarak güzel görüntüler oluşturdu.

Namaz sırasında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de cami dışında bekleyen dilenciler için iş başındaydı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Reşadiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title