Haberler

Ramazan İklimi Bursa'yı Sarıyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının, kentin ruhaniyetli kimliğine uygun olarak, kardeşlik, barış, huzur ve paylaşım içinde geçmesi amacıyla toplumun tüm kesimlerini kucaklayan programlar hazırladı.

Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında kurulan aşevleri ile 10 bin kişiye her akşam iftar yemeği verilecek, 17 ilçede belirlenen 60 bin kişiye gıda yardımları yapılacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl Ramazan eğlencelerinin mekanı merinos park olacak. Tasavvuf müziğinden, animasyon gösterilerine, orta oyunundan Karagöz -Hacivat'a, faslı ramazan konserlerinden sema gösterilerine kadar ramazan ikliminin en güzel şekilde yaşanması sağlanacak.

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı ramazan ayı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Şehr-i Ramazan' programı ile Bursa'da bu yıl daha çok manevi bir iklim atmosferde yaşanacak. Emir Sultanların, Molla Fenarilerin, İsmail Hakkı Bursevi hazretlerinin öğretileriyle yönünü belirlemiş, bu maneviyatla yoğrulmuş bir şehir olan Bursa'da, her yıl olduğu gibi bu yıl da toplumun tüm kesimlerini kaynaştıran etkinlikler düzenlenecek. Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Otopark, Emirsultan Meydanı, Görükle İçi, Alemdar Mahallesi, Çınarönü Mahallesi, Hamzabey Camii Ve Uludağ Üniversitesi içinde 2 ayrı noktaya kurulacak iftar çadırlarında her akşam 10 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Sosyal hizmetler dairesi başkanlığı tarafından 17 ilçede belirlenen toplam 60 bin kişiye gıda paketi dağıtılacak. Bunun yanında her ilçede verilecek iftar yemeklerinde vatandaşların aynı sofra etrafında bulunması sağlanacak. Ramazan ayı boyunca birlik beraberlik sofraları sadece Bursa'da değil, Anadolu'nun farklı şehirlerinde ve işadamlarının sponsorluğunda Batum ve Balkan ülkelerinde de kurulacak böylelikle Ramazan iklimi tüm Osmanlı coğrafyasına yayılacak.

Etkinliklerini merkezi merinos park

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Şehr-i Ramazan programının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. "İnancımızın pekiştiği, bedenlerimizin terbiye edildiği, dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın tadına varıldığı bir Ramazan ayına daha ulaştık" diyen Başkan Altepe, Ramazan etkinliklerinin merkezinin bu yıl da Merinos Park olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursalıların, yılın bu en ulvi zaman dilimlerini dolu dolu yaşayabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Ülkemizin ve şehrimizin tanınmış sanatçıları her gece sahne alarak Ramazan'ın güzelliğini artırırken, diğer etkinliklerimiz, Bursa'da Ramazan'ı farklı bir boyuta taşıyacak. Bu yıl ramazan etkinlikleri kapsamında Merinos Park'ta ve ilçelerde olmak üzere sohbet programlarından orta oyunlarına, şiir dinletilerinden animasyonlara, tasavvuf konserlerinden sema gösterilerine kadar birçok etkinlik ile şehrin farklı noktalarında ramazan coşkusu yaşanacak" dedi.

Ramazan etkinlikleri

Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir program hazırlandığının altını çizen Başkan Altepe, Merinos Parktaki etkinlik alanında teravih öncesi; Hüseyin Goncagül ve ekibi ile birlikte orta oyunu, meddah, ilahiler, çocuk tiyatrosu ve çeşitli yarışmalarla her gecenin ayrı bir coşku içinde geçmesinin sağlanacağını belirtti. Teravih sonrası pazartesi, salı ve çarşamba günleri Hüseyin Goncagül ve ekibinin Bursalılarla olacağını ifade eden Başkan Altepe, "Perşembe günleri sohbet ve kuran-ı kerim tilavetleri, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de tasavvuf müziği konserleri ve tiyatro gösterileri olacak. Tasavvuf, ilahi ve ezgi konserleri kapsamında yeni çıkan ilahi albümü ile Mustafa Ceceli, Aykut Kuşkaya, Sami Savni Özer, Mustafa Cihat ve Sedat Uçan Ramazan akşamlarına renk katacak. Abbas Jahja balkan ilahilerinin en güzel örneklerini sunacak. Sohbet programları kapsamında Engin Noyan "ramazan ayı kuran ayıdır" diyerek doyumsuz bir sohbet ile programda yer alacak. Ekmek Teknesi dizisinde Heredot Cevdet olarak tanınan Hasan Kaçan anlatacağı menkıbelerle programa renk katacak. Ayrıca Hz. Bilal´in hayatını anlatan tiyatro gösterisi büyük bir prodüksiyonla Merinos sahnesinde olacak. Geçen sene ilk kez uygulanan açık alanda teravih uygulamasının halkımız tarafından yoğun ilgi görmesi nedeniyle alan 5000 kişi alacak şekilde büyütüldü. Açık alanda teravih namazı, bu sene de Bursa´nın yanında, İstanbul, Ankara, Edirne gibi illerinin önemli camilerinde görev yapan tanınmış imam hatipler ve müezzinler eşliğinde gök kubbe altında kılınacak. Tüm Bursalılara, birlik ve beraberlik içinde geçireceğimiz bir ramazan ayı diliyorum. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizi Ramazan'ı doya doya yaşamaya, hep birlikte özlemle beklediğimiz bu kutsal zaman dilimini değerlendirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Çocuk çadırı
Bu sene ilk kez yapılacak olan çocuk çadırında her akşam yapılacak programlarda Karagöz Hacivat gölge oyunu gösterisi, oyuncu anne Merve'den hikayeler, Bilim Teknoloji Merkezi tarafından yapılacak atölye çalışmaları ve bilim gösterileri gibi çocuklar için özel aktiviteler düzenlenecek olup, şişme oyun parkı ile de hoş ve güzel vakit geçirmeleri sağlanacak.
Kadir gecesinde Bursa İl Müftülüğü tarafından hazırlanan özel programda Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualar ile gecenin anlamına uygun bir program sunulacak. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 19 Haziranda Bursa´da düzenlenecek olan Kuran- ı Kerim ziyafeti programı Merinos Park´ta gerçekleştirilecek. 2015 yılı güzel Kuran-r Kerim okuma Dünya 1'incisi Muhammmed Recep teravih namazında imam hatiplik yapacak ve sonrasında da Kuran-ı Kerim tilaveti sunacaktır. İl vaizleri Muhammed Döner ve Mustafa Bülbül hoca İslam dini ile ilgili merak edilen sorulara gerçekleşecek bir programda yanıt vereceklerdir.
Ramazan coşkusunu Merinos Park'ta yaşamak isteyenler şehr-i ramazan etkinliklerinin yanı sıra 45 ticari stantta, hediyelik eşyadan, giyime, yiyecek ve içecekten oyuncağa dek yüzlerce ürüne de ulaşma imkânı bulacak.
Ayrıca mahya geleneğini yaşatılacak ve Bursa merkezde ve ilçelerde camiler mahyalarla güzelleşecek.
Dünya Yetim Günü Ramazan´ın 15'inci günü 2000 yetim ve ailesine geleneksel yetim yemeği hazırlandı. Dezavantajlı gruplar ve engellilere iftar organizasyonları düzenlendi. 5000 kişiye ümmet iftarı verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Merinos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title