Haberler

Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 20 Temmuz Cuma günü başlayacak Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 20 Temmuz Cuma günü başlayacak Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ramazan ayında Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Aksu ilçe sınırlarındaki mahallelerinde iftar sofraları kurulacağı, ağırlıklı olarak dar gelirli vatandaşın yaşadığı 19 ayrı yerde sofra kurarak vatandaşa iftar yemeği ikram edileceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ramazan ayının huzurlu ve bereketli geçmesini dilerken, Kepez ilçesinde Santral ve Kepez Mahallesi Kapalı Pazar alanı, Varsak Kapalı Pazar alanı, Dokuma Mahallesi Kapalı Pazar alanı, Habipler Kapalı Pazar alanı, Çamlıbel Kanal Boyu Kapalı Pazar alanı, Aksu ilçesinde Expo Center önü, Konyaaltı ilçesinde Sigorta Kapalı Pazar alanı, Muratpaşa ilçesinde Portakal Çiçeği Kapalı Pazar alanı, Kapalı Yol Khan Otel önü, Yenigün Mahallesi Kapalı Pazar alanı, Güzeloba Kapalı Pazar alanı, Döşemealtı ilçesinde Yeniköy Kapalı Pazar alanında iftar sofraları kurulacağı açıklandı. Ayrıca şehit ve gazi aileleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bakım ve koruma altında olan kişiler için de iftar yemekleri düzenleneceği, Çamlıbel Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi ile Gülveren ve Yeşilyurt İtfaiyesi'nde de iftar sofraları kurulacağı bildirildi.

30 BİN KİŞİYE İFTARLIK KUMANYA

Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Otogar, Şarampol Kapalı Yol ve Doğu Garajı bölgesinde de her gün vatandaşlara kumanya dağıtacağı, Ramazan ayı boyunca 30 bin kişinin, her gün kumanyayla oruç açmasının sağlanacağı, 15 bin kişiye de 60 camide lokma dağıtımı yapılacağı ifade edildi. Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından incelenerek ihtiyacı olduğu tespit edilen 2 bin 750 kişiye de gıda paketi yardımı yapılacağı, bin 500 ihtiyaç sahibinin evine de her gün sıcak yemek götürüleceği açıklandı.

RAMAZAN ŞENLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenliği'nin ise 20 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleştirileceği belirtildi. Şenliğin, 20 Temmuz'da Özdemir Erdoğan konseriyle başlayacağı, her cuma akşamı ise Şair-Yazar Sunay Akın, 'Mahya Işıkları' adlı tek kişilik gösterisiyle Antalyalılarla buluşacağı kaydedildi. Ayrıca 4 Ağustos'ta Eşref Vakti konseri, 11 Ağustos'ta Karadenizliler Gecesi Gizem Kara konseri, 17 Ağustos'ta Ümit Sayın'ın konser vereceği açıklandı. Ayrıca tiyatro, dans gösterileri, fasıl, yöresel geceler, animasyon gösterileri, orta oyunları, geleneksel Ramazan eğlencelerinin Antalyalılara nostalji yaşatacağı belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Çamlıbel Kepez Yerel Haberler

title