Haberler

Ramazan Davulcuları Mesaiye Başladı

Güncelleme:

Ramazan ayı ile birlikte tüm yurtta ramazan davulcuları mesaiye başladı.

İZMİR (İHA) - İzmir’de geçtiğimiz yıl Ramazan davulculuğu yapmaya başlayan 61 yaşındaki Ayşe Kikbat, bu yıl da tokmağı eline aldı ve Konak ilçesi Aziziye Mahallesi sakinlerini manileriyle sahura kaldırdı. Geçtiğimiz yıl hayatında ilk kez eline davul alarak mesleğe başlayan Kikbat, bu yıl kalfalık dönemini yaşadığını, bir sonraki Ramazan’da ise usta olmak istediğini söyledi.

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde gönüllü Ramazan davulculuğu yapan Naime Aslan ve Cevahir Başar, ilk günkü mesailerinde halkın ilgi odağı oldular. profesyonel davulculara taş çıkaran kadın davulcular, gönüllü olarak yaptıkları Ramazan davulculuğunu Ramazan ayı boyunca yerine getireceklerini söylediler.

SİVAS (İHA) - Sivas’ta Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk sahurda davulcu ve zurnacı vatandaşları ‘Entarisi Dım Dım Yar’ türküsü ile uyandırdı.

Sahur vaktinin gelmesi ile birlikte Sivas sokaklarındaki sessizlik yerini davul ve zurnaya bıraktı. Diğer illerden farklı ve geleneksel olarak davulcunun yanında zurnacının da yer aldığı sokaklarda vatandaşlar davul ve zurnanın sesinin duyulmasıyla birlikte balkonlara çıktı.

BURSA (İHA) - Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları iş başı yaparak vatandaşları sahura kaldırdı. Ramazan'ın vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcular, vatandaşları sahura kaldırabilmek için gecenin karanlığında yollara düştü.Vatandaşları sahur için uyandıran davulcular, sokak sokak gezerek davul çaldı. Sahura kalkan vatandaşlar ise balkondan ve camdan davulcuları izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziziye Konak İzmir Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title