Haberler

Ramazan'da Yardım Çağrısı

Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Umut Işığı) Başkanı Memet Doğan, Ramazan ayının yardımlaşmaya bir davet olduğunu söyledi.

Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Umut Işığı) Başkanı Memet Doğan, Ramazan ayının yardımlaşmaya bir davet olduğunu söyledi.

Umut Işığı Başkanı bütün STK'lara seslenerek, Adıyaman'da bulunan insanların çığlıklarına sessiz kalmaması gerektiğini ve bu nedenle yardımların koordineli bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Adıyaman'da hizmet veren bütün STK'ların birlikte hareket etmesiyle birlikte koordineli bir şekilde çalışılabilineceğini vurgulayan Başkan Mehmet Doğan, yapılacak olan yönlendirmeyle vatandaşların zekatlarını kendi elleriyle fakir insanlara verebileceğini belirtti.

Memet Doğan, "Yardımlaşma ve dayanışma insanları birbirine yaklaştıran davranışların en önemlilerindendir. Toplumun halinde yaşayan insanların mutlaka birbirlerine ihtiyaçları vardır. Oruç yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştiren bir ibadettir. Oruç tutan varlıklı bir kimse, yoksulluğun ne olduğunu aç ve susuz kalarak daha iyi öğrenir. Bu sayede yoksulluğun sıkıntısını bizzat yaşar Yoksulların yaşadığı güçlüklerin farkına varır. Yoksullara daha çok yardım yapmayı arzular. Yapılan bu yardımlar insanlar arasında sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirir. Cömertlik duygularını geliştirir. Zenginler zekatlarını bu ayda vermeye özen gösterirler. Bu durum toplumda büyük bir yardımlaşma ve dayanışma ortamı oluşur. İlimizde hizmet veren bütün STK'lara çağrıda bulunuyorum. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında ilimizde bulunan fakir insanlarımıza yardımcı olabilmek için bir platform çatısı altında insanlarımıza yardımcı olmak zorundayız. ve bu önemli projeyi hayata geçirmek bir insani vazifedir. Bu nedenle ilimizde bulunan bütün STK başkanlarına çağrıda bulunuyorum. İnsanlarımıza yardım etmediğimiz takdirde insanlarımızın çığlıklarına sessiz kalmış oluruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Doğan Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title