Haberler

Ramazan'da Kimse Yok Mu İle Yüzleri Güldürün

Güncelleme:

KYM Hatay Şubesi, Ramazan'da bin 500 aileye el uzatıyor


Ramazan'a sayılı günler kala Kimse Yok mu Derneği Hatay Şubesi , gıda yardım paketlerini gönüllülerin önceden tesbit ettiği adreslere teslim etmeye başladı.

'Rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun' sloganıyla Ramazan coşkusunu Türkiye'de ve 5 kıtadaki 110 ülkede yaşatmak için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kimse Yok mu Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Faik Selçuk Kızılkaya, "Bu yıl Hatay merkez ve ilçelerinde stoklarımızda bulunan bin 500 gıda kolisini Ramazan'ın ilk haftasında ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmayı planlıyoruz. İçerisinde hurmadan zeytine, yağdan kuru gıdaya kadar bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak 60 lira değerindeki yardım paketleri, her gün düzenli olarak sahura kadar gönüllülerimizle dağıtımına devam edeceğiz. Bunun için hazırlıklarımızı tamamladık. Hayırseverlerimizin de desteğiyle stoktaki erzak dağıtımını fazlasıyla geçeceğimize inanıyoruz. Yardımsever insanımız Ramazan'da erzak, burs vs. her türlü bağışı derneğimize yapabilir. Yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak çalışabilir. Tespit edilen aileler gerçekten bir kilo pirince, yağa ihtiyacı var. Onların evine dernek olarak bir koli bırakarak, Ramazan ayını dolu dolu geçirmelerine vesile olmak istiyoruz." dedi.

GIDA KOLİSİ BAĞIŞI 60 TL

Bir gıda kolisinin içerisinde sıvı yağından, çorbaya, kahvaltılık malzemelerden, çay ve şekere kadar pek çok çeşit bulunduğunu ifade eden Faik Selçuk Kızılkaya, "Bir gıda kolisinin bedeli 60 TL'dir. Hayırseverlerimizden bu yılki faaliyetlerimize destek vermelerini bekliyoruz. Toplanacak gıda kolileri, gönüllülerimizle birlikte dağıtılacak. Rahmet ayı Ramazan'ı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için hevesli olan bütün gönüllüleri ve yardımseverleri iyilik seferberliğine davet ediyoruz." diye konuştu.

KİMSE YOK MU 110 ÜLKEDE

Kimse Yok mu Derneği'nin Türkiye'de ve 110 ülkede Ramazan bereketini paylaşacağını ifade eden Kimse Yok mu Derneği Hatay Şube Müdürü Murat Küser derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müdür Küser şöyle konuştu;"Kimse Yok mu, 46 ülkede yetimlere ulaşacak. Kimse Yok mu gönüllüleri Arnavutluk, Benin, Bosna Hersek, Burundi, Çad, Demokratik Kongo, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Etiyopya, Fil Dişi, Filistin, Gana, Gine, Güney Afrika, Güney Sudan, Karadağ, Kanada, Kamboçya, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Liberya, Madagaskar, Malawi, Mali, Mısır, Moğolistan, Mozambik, Myammar, Nijer, Nijerya, Pakistan, Panama, Ruganda, Senegal, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Uganda, Venezüella ve Yemen'deki yetimlere de sofralarına kucak açacak."
Kimse Yok mu ile ihtiyaç sahiplerine ulaşarak Ramazan bereketini paylaşmak isteyenlerin, 5777'ye bir SMS göndererek 5 TL karşılığında bir kişiye iftar verebilecebileceğini de belirten Küser,"Türkiye dışında 110 ülkede iftar vermek isteyenler ise 4 dolar karşılığında iftar verebilir. Ramazan'ın güzelliklerini paylaşmak isteyen hayırseverler, Kimse Yok mu'ya 444 4 593 numaralı telefon numarasından veya www.kimseyokmu.org.tr adresinden bağışta bulunabilir."şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Kızılkaya Türkiye Sudan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title