Haberler

Ramazan Bayramına Doğru

Çermik Müftüsü Gargı: "Ramazan bitti diye ibadetler bitmemeli"

Çermik Müftüsü Hüseyin Gargı, ramazanda kazanılan ibadet alışkanlıklarının diğer aylarda da sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Gargı, yaptığı açıklamada, ramazan vesilesiyle ibadetlerde üst derecelere erişildiğini ifade ederek, az da olsa devamlı olan ibadetlerin faziletli olduğunu belirtti.

"Ramazan bitti diye ibadetler bitmemeli" diyen Gargı, şevval ayında 6 gün oruç tutmanın faziletine işaret etti. Gargı, şunları kaydetti:

"Rabbimizin izniyle bu ramazanı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, oruç ve teravih namazlarıyla zirvede yaşadık. Tabi, ramazan bitti diye ibadetler bitmemeli. İbadetleri az da olsa devam etmeliyiz. Efendimiz hadisi şeriflerinde,  şevval ayında 6 gün oruç tutmamızı tavsiye ediyor. Allah, ayetinde bir sevaba, on vereceğini söylüyor. 30 gün ramazan orucunun on katı 300 gün eder. 6 günde şevval orucunu tutarsak 60 gün etmiş olur."

Gargı, başta Gazze olmak üzere İslam aleminin içinde bulunduğu zulümden kurtulması için bütün müminlerin bayram sabahı dua etmeleri istedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title