Haberler

Kozak'lıda Ramazan Bayramı Öncesi Termal Otellere Büyük İlgi

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, ramazan bayramı öncesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kozaklı Termal Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal yaptığı açıklamada, sıcaklı 98 dereceye ulaşan şifalı suları ile ünlü Kozaklı ilçesinin son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla 7 bin 500'e yakın yatak kapasitesine ulaştığını ve Türkiye'nin en büyük termal turizm merkezlerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonu ile birlikte 5 gün olması dolayısıyla ilçedeki termal tesislerde doluluk oranının arttığını söyleyen Ünal, bayram öncesi yapılan rezervasyonlarla birlikte doluluk oranının yüzde 100 seviyesine ulaştığını belirtti.

Termal otellere en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep gibi büyük şehirlerde yaşayanların ilgi gösterdiğini ifade eden Ünal, birçok hastalığın tedavisinde etkili olan termal tedavi yönteminin Kozaklı'daki otellerde doktor veya sağlık uzmanları kontrolünde yapıldığını söyledi.

Termal tesislerde yerden çıkışı 98 derece olan şifalı suyun yanında, çamur banyosu ve SPA merkezleriyle konuklara şifa dağıtıldığını belirten Ünal, "Şu anda Kozaklı'da çok sayıda modern yıldızlı oteller olduğu gibi apart oteller de hizmet vermekte. İlçede kişi başı günlük 20 TL'den 100 TL'ye kadar konaklama imkanları mevcut. Bayram gibi özel günlerde de işletmelerimiz vatandaşlarımızın bayram tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için özel hazırlıklar yapıyorlar. Bayram tatili için ilçemizi tercih edecek olan misafirlerimizin iyi bir tatil geçireceklerine inanıyorum" dedi.

İlçelerindeki suyun birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynadığını ifade eden Ünal, sağlık turizminin son yıllarda gelişmesi ile birlikte ilçelerinin Kapadokya turizmine de ciddi katkılar sağladığını söyledi. Ünal, "İlçemizdeki su içerisinde bulunan mineraller açısından zengin bir su. Kozaklı'nın suyu her derde deva. Tabii ağırlıkla romatizma, cilt, kadın hastalıkları, ameliyat sonrası yaraların kapanması ile ilgili tedaviler de, kemik hastalıklarında etki alanı var. Aynı zamanda bizim suyumuzun antidepresif bir özelliği var. Yani insandaki stresi alıcı bir özelliği var. Radon gazı ihtiva etmesi sebebi ile de insandaki deri, hücre yenilenmesini hızlandırmasından kaynaklanan artı bir özelliği var" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Nevşehir Kozaklı Termal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title